Tam35 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bizim binanın arka cephesinde evler birbirine çok yakın. Bizim salon ve benim yatak odası ile karşı daire dip dibe. Yakın zamanda tam karşımıza bir gerizekalı taşındı. Balkona ufacık bir kafes, içine de 3-4 tane muhabbet kuşu doldurmuş adam tüm gün onları dinliyoruz. Hayvandan rahatsız olan, rahatsız olacak biri değilim bizzat benim panjura bir güvercin gelip yuva yaptı kafa şişiriyor ama katlanıyorum. Fakat bu komşunun kuşlar ötmüyor ciyaklıyor. Muhabbet kuşu besleyenler bilir bu hayvanların kulak tırmalayan bi cıyaklamaları vardır ara sıra yaparlar, hah bunlar bir başlıyor abi sabah 5'de, güneş batana kadar devam ediyor. Damızlık olarak mı kullanıyor yoksa satıyor mu bilmiyorum da bir kere olsun uçamıyor yav hayvanlar. Sığır herif parasını vereyim sal şu hayvanları diyesim var da bu tarz insanlar için emniyette kaydım olsun istemiyorum. Hayt huyt yaptığında kendime hakim olabilecek biri değilim, kimseyle yüz göz olmak istemiyorum.

Neyse bu davarın bu hayvanların yaşam hakkını elinden almasını geçiyorum sonuçta tüm Petshoplarda aynı durum mevcut. 1 hafta önce bunların altına yeni birisi daha taşındı. Gelir gelmez mahalleyi inletmeye başladılar, kalabalıklar. Yerleştiler bahçeye de yavru bi köpek bıraktılar. İlk valide görmüş benim bu karşıdakiler köpeği dövüyor dedi. Hani 2 aylık yoktur yavrucak. Bu sabah denk geldim hayvanı bahçeye güneşin alnına bırakmışlar, önünde ne su kabı ne yemek kabı var. Hayvan kapıyı tırmalayıp duruyor, ara sıra bir kız kapıyı açıp hayvanı dövüyor sonra suratına kapatıyor. Takribi 6-7 saattir orada ve dediğim gibi önünde ne su var ne mama. Korkuyor, ağlıyor, ara sıra da bu yüzden terlikle dayak yiyor.

Ne yapmalıyım? Annem, yakaladığımda konuşucam diyor. Benim aklıma video çekmek geldi en azından kanıt olur ama bu durumda videoyu benim çektiğim, bizim evden çekildiği anlaşılır. İnsani bir iletişim kurabilir miyim bilmiyorum pek insana benzemiyorlar. İnanın ortalığı alevlendirmek istemiyorum verecekleri en ufak ters cevaba misliyle cevap verecek aile yapım var. Bakamıyorlarsa ben alır sahiplendirilmesine ön ayak olabilirim.
Görüntü olmasa bile hayvanı döverse eğer video kaydı alıp sesleri kaydetmeyi düşünüyorum.

Benim şikayetimle gelip inceleyecek ve hayvanı bunlardan kurtarabilecek bir yapı var mı? Ne tavsiye edersiniz ne yapmalıyım?
Başıma gelen olaylardan dolayı ilk başta hayvan severliği abartı haline getiren tiplerden birisi olduğunuzu düşündüm. (Köpeğin pislettiği ortamı ılık su ile yıkarken köpeğin ayaklarına su değdiği için köpeğe işkence ettiğimi zanneden köpek biyolojisinden zerre anlamayan piyasada haşerat gibi çoğalan rant ve ego tatminkarlığı amacıyla sözde hayvan severler)
Ancak konunuzu okuduğumda terlikle filan köpeğe saldırıya geçilmesi normal bir davranış değildir. Yavru bir köpek ilgiye ihtiyaç duyar ve ilgilenilmesi gerekir. (Yetişkin hale geldiklerinde illa sahibimin yanında olmam gerekiyor diye ağlayabilirler, havlayabilirler bknz: belçika malinois cinsi. Ama yavru köpeklerin cinsi değişmeksizin ilgiye ihtiyaç duyar çünkü yavrudur)
Yapmanız gereken Bimer'e şikayette bulunmanız. Onlar Orman bakanlığına, Orman bakanlığı bulunduğunuz ilin Orman ve Su işleri müdürlüğüne iletecektir. Gelen ekip adınızı vermeden gerekli kontrolleri yapacaktır. Lakin yasa ciddi anlamda köpek sahibi olan insanların aleyhine çalışabiliyor. (Artan sosyal olaylar ve yasaların tam olarak oturmamış halde olmasından dolayı, ihtiyaç duyarsanız ayrıntılı şekilde açıklarım) Bu yüzden şikayet edeceğiniz kişiyi önce kendi vicdanınıza bakın sonra yapılan eylem işkence düzeyinde midir bunu sorgulayın ve o şekilde ihbarınızı yapın. Benim gerizekalı komşularım gibi köpeğin ayaklarına ılık su temas ettiği için can sıkıntısına şikayette bulunanlardan olmayın. Bilinçli bir vatandaş olun lütfen.

Özellikle yavru bir köpeğe terlikle saldırılması şiddettir, işkence kapsamındadır. Eğer anlattığınız gibiyse vicdanen bir sıkıntı yaşamazsınız ve haklısınız. Ekipler gelir gerekli incelemeyi yaparlar ve en kötü durumda yavruya el konur ve barınağa gönderilir.

Muhabbet kuşu durumuna gelince, şunu söylemeliyim o konuda birşey yapamazlar. Belli bir ses desibeli var rahatsız olunması için. Örnek vermem gerekirse birkaç ay önce Antalya'ya gitmiştim ve 10 tane horozun sırayla gecenin bir vakti ötmeye başlamasından bir türlü uyuyamamıştım ancak yapacak birşey yok. Yaşadığım yerde ise her sabah gelen kargo sürüsünün bağırışlarını saymıyorum bile. Ses konusunda malesef yapılabilecek birşey yok. Ancak kuşların üstünü örtü ile örterse seslerini kesecektir. Tabi kanat egzersizi için kapalı geniş bir ortamda belli aralıklarla uçurulması gerekir.

Eğer hayvanlar özel yaşam alanı içerisinde yaşıyorsa, video çekmeniz, özel hayata müdehale durumuna girer ve başınız açıkcası ağrır.

Çok fazla vaktim yok bu yüzden yüzeysel anlattım. @Tam35; sizi hedef aldığımı lütfen düşünmeyin. Her ne kadar bilinçli hayvan severler varsa bir o kadar da bilinçsiz sığır var malesef. Eğitim durumlarında ki o da belli yöntemlerle (eğitim tasmaları vs.) bu tür davranışlarda bulunulması işkencedir. Bimer'e başvurunuzu yapın 1-2 hafta içinde ilgileneceklerdir.