bdemiraki adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Durum değişir.Paraya bakarsın, misal şuan izmirde otelde 8 saat çalışma +sigorta için bi insan kaynakları-ajansıyla görüşücem.70tl dedi.Extracı olarak çalışıcam düzenli değil, 4-5 yıldızlı otellerde.
Ama burgere girip çıkmıştım bide 3 aydır çalışan arkadaşım var , 3 aydır sigortası yatıyor günlüğü 56tl.8 saat çalışma.
Sigortasız yine günlük biraz daha yüksek fiyata işler bulabilirsin.İş çok sigortayı denetleyen kişiler sinek avlıyor herhalde çok bildiğim var sigortasız çalışan.
Ben de işverenim. Çalışma arkadaşı ihtiyacım olduğunda "bana sigorta yapma, işsizlik maaşı alıyorum" diyen var, "sigorta yapma günlük 50 lira elden ver" diyen de var. Öğrencilerle konuştuğumda "saatlik 4 lira alıyorum, sigortam yok" diyenine de rastladım.

Üniversite yakınındaki işletmelerde çalışanların büyük bir bölümü öğrenci zaten.. Ve biliyorum ki sigorta yapmadan ortalama 4-5 lira saatlik ücret alıyorlar. Ben de istiyorum ki her şey yasal olsun; sigortası olsun, çalışma saati yasal sınırlar içerisinde olsun vs..

İşletmeler denetimlerde ne yapıyor acaba ? Sigortasız eleman çalıştırmak ceza gerektiriyor. Ama yok, bir türlü anlayamadım bu sigortasız çalışma/çalıştırma düzenini