Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
İzmir DEU'da okuyorum,
Hazırlık sınıfından beri çalışarak paramı kazanıyorum aileme yük olmuyorum, para almıyorum. Öncelikle sigarayı bırak bu kadar saçma sapan bir harcama yapmanın hiç gereği yok üniversite öğrencisi olacaksın ne sigarası hiç yakışmıyor, part-time iş bulabilirsin evet fakat çok düşük ücretlerle çalışırsın komik gelmesin alacağın teklif muhtemelen saatlik 5 TL gibi rakamlar olacak ve genelde haftalık 30 saat sınırını aştırırlar resmi olmasa da. İnternet ortamından para kazanmanın yollarını da aramalısın bu nedenle.
Bir süre hem part-time işte hem internet projelerimde çalışmış aynı zamanda okulu da götürmüştüm şunu rahatlıkla söyleyebilirim part-time ve internet işlerini aynı anda götürürsen kendini idame edebilirsin 3 kişilik bir öğrenci evinde kalıyorum aylık ev harcamalarım kira, yemek vb. dahil ortalama 550 - 630 TL arasında. Eğer bir iş yerinde part-time çalışacaksan bunun okuduğun bölümle ilgili olması adına elinden geleni yap, bu sayede hem saatlik daha yüksek ücret alırsın hem de yetkinlik elde edersin. Ben bankada çalışmıştım 1 yıl kadar üniversite birinci sınıfta daha sonra denetim firmasına geçtim son sınıfın şu an fakat halen hem part-time çalışıyorum hem de internet projelerini idame ediyorum. İlk başlarda çok zor olacak muhtemelen bunu neden yaptığını soracaksın, daha sonra 20 yaşında pazartesi sendromu yaşamaya falan başlayacaksın üniversite hayatı yaşamayı, çimlerde sabahlamayı falan da bekleme.
Tavsiyem;
Tavsiyem okuduğun bölümle ilgili part-time bir işe girmen, mümkünse benim yaptığım gibi yapmaman ve kendine de zaman ayırman. Anladığım kadarıyla ailenin durumu da iyi 1200 TL düşük bir rakam değil her ay bu kadar para gönderebiliyorlarsa hiç çalışmadan da kendini idame edebilmen gerekir bunu yapabilmelisin, idare etmeyi, katlanmayı öğrenmelisin üniversitede KYK yurdunda 7 kişiyle kalıp, 425 TL'lik KYK burslarıyla geçinmeye çalışan arkadaşların olduğunu görünce bunu daha iyi muhakeme edebilirsin. İllaki tek kalacağım diyorsan senin bileceğin iş fakat en azından bir ev arkadaşı maliyetlerini ciddi şekilde düşürür, hemen ev arkadaşı bulma, en iyi arkadaşınla eve çıkma bu konuda çok dikkatli davran öncelikle bir yurtla 6 aylık sözleşme imzala ve 6 ay içersinde çevrendekileri, potansiyel ev arkadaşlarını tanı daha sonra eve çık. Bu sayede hem yazın balon gibi şişen kira fiyatlarından kurtulur hem de arkadaş seçimi konusunda daha özgür olursun. Eve çıkacağın arkadaşının çalışkan ve kibar olmasına dikkat et hoyrat insanlardan uzak dur enerjini emerler.
Sitemim;
Benim düşüncem devletin öğrencileri emlakçı ve esnafın pençelerine atmaması gerekiyor. Finlandiya ve onlarca farklı ülkede sadece öğrencilerin kalacak yer sorununu çözmek ve her öğrenciye tek kişilik bir yaşam alanı sunmak için faaliyet gösteren resmi kurumlar var. Bu çok zor bir şey değil ne b** yerseniz yiyin demektense devletin bunu yapması gerektiğini düşünüyorum, farklı ülkelere yardım yapma konusunda milli hasılamızın 0,85'i ile dünya birincisiyiz ve bize en yakın ülke Norveç 0,15 oranında yardım yapıyor diğer devletlerin ise 0,05 gibi bir ortalaması var ben iktisatçıyım rasyonel davranmak ve ülkemin faydasını gözetmek durumundayım. Dolayısıyla farklı ülkelerde yardıma ihtiyacı olan kişilere sermaye tahsis etmektense önceliğin gençlere verilmesi gerektiğini düşünüyorum. SGK fiilen batık, (yanlış anlaşılmasın SGK'nın batması gibi bir durum söz konusu olamaz sistem batık) devlet yardımlarıyla ayakta ve bunun sebebi gençlerin % 25'lik işsizlik oranıyla bu devlete bir yük olması, çalıştıkları zaman maaşlarından kesilecek SGK primleriyle emeklilerin prim ödemelerini yapamaması buna imkan bulamaması. Sorunun çözülmesi için gençlerin istediği işte çalışabilmesi, en azından okuduğu bölümle ilgili bir iş yapmanın hayalini kurmaması bunu zaten yapabilmesi ve konusunun uzmanı olabilmesi gerekir.
İzmir;
İzmir çok kaygan bir zemin dostum, dikkatli olmalısın.