Jadzyildiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar üniversite zamanı ev tutmayı planladığım için İzmir Bornova 1+1 ev kiralarını gördüm en aşağı 1200 Eşyalı bir ev için tabi ev masrafıdır vb. durumlar ile bu tutar neredeyse 1900-2000 arasını buluyor elektirk su doğalgaz vb. tabi ki ailem 1250-1300 arası bir para göndereceğini söyledi ama bunun yanı sıra benim de part-time bir iş bulmam gerekiyor. Neyse fazla uzatmadan siz abilerime soracağım bir kaç soru var;
- İzmir'de part-time iş bulabilir miyim?
- Part time işin maaşı ne kadar olur tahmini?
- Sizce evi eşyalı mı tutmalıyım eşyasız mı?
- Daha öncelerinde izmirde öğrenci evinde kaldıysanız ne kadar harcama yaptınız?
(NOT: Sigara kullanıyorum ve günde 1 paketi buluyor)

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim
Aydında üniversiteyi bitirmiş bir Bornovalı olarak sana yardımcı olayım kardeşim. Öncelikle şunu söyliyim hayatımda hiç her ay düzenli 2000tl gelen bir öğrenciyle tanışmadım. Ayrıca tek başına eve çıkan erkek öğrencide tanımadım. Öncelikle kiraya bakman için evka4 mevlana mahallesi gibi tek vesait ile okula gidebileceğin mevkileri araştır. Çünkü muhtemelle kuvvet bornova merkezde tek başına erkek öğrenciye ev vermek istemeyeceklerdir. Küçük parkta verenler olabilir. Yalnızsan kısa süre yurtta kalıp ardından tanıştığın bir kaç kişiyle eve çıkman mantıklıdır. Zaten arkasından ev değiştirme veya bulma işinin çok kolay olduğunu görüceksin. 1000/3 350 lira gibi düşün sen kirayı.

İzmirde part-time iş bulabilirmiyim: İzmirde bulamazsan hiçbiyerde bulamazsın kardeşim.
Part Time işin maaşı ne kadar olur tahmini : giyim mağazaları saati 6tl kafeler saati 4-6 arası değişir.
Eşyalı ev tutmalısın. dışardan geliyosan
Öğrencilik hayatım boyunca hiç 2000 lira param olmadı. Aydında en baba harcayan arkadaşım 1500lira harcıyodu İzmirde tabi biraz farklı kyk krediside alırsan ki al oda 500lira filan hayli hayli geçinirsin sorun olursa dm atabilirsin.
Zaten okula pek gitmeyeceğinden aslında ilk sene evi uzak ta da tutsan olur. Ne kadar ben hayır giderim desende gitmicen boşuna kasma