Vergiseldestek1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sayın @orhan43; webtekno vs siteler yayinlamis 26 bin nereden buldular bilmiyorum ama arizi kazanç sinirini aldiklarini tahmin ediyorum saçmalamislar. Mevzuat acik devamlılık arz Eden işler arizi kazanç degildir

KDV konusunda yorum yapmissiniz neye göre yaptınız bilmiyorum

KDV kanunu madde 1 ve 6 yi acip inceleyin .

Bu konuda bir makale hazırlıyorum bir kaç gün içinde yayinlayacagim gecen ay ankara gelir uzmanı egitimlerinde de bu konu ile ilgili detay çalışma olduğu bildirildi. İnternet üzerinde iki kelime okuyup%50 ye varan vergiler cikaran da var onlarinda dayanagini anlamis değilim sadece gelir vergisi tarifesine bakip yorum yapıyorlar.

Forumdan da aklinda bir soru kalan varsa soylesin bundan sonra soru cevap şeklinde biriktirip yayinyalacagim
Kdv ile kanunu okumaya fırsatım olduğundan okuyacağım lakin kdv nin oluşması içinde bazı kriterler oluşması gerekir diye düşündüm, bu bilgim değil tamamen yorumum. Düz mantıkla reklam verene youtubenin reklam bedeli karşılığı fatura kesmesi gerekir ki kesmiş olsa bile kdv diye bir vergi yoktur olsada bizim vergilendirme kanunlarımızla alakası yoktur. Kdv açısından vergilendirme gelir vergisiyle tamamen farklı şeyler diye düşünüyorum. Takipte kalalım, bakalım nereye varacak.