orhan43 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konuyu tamamen okudum da, her konuya değinilmiş muhtemelen iyi geliri olan arkadaşlar konuyu daha derinlemesine ele almış. Örnek ev kirası elde eden kişilere beyanname verme zorunluluğu vardır ve belli orana kadar istisnadır ve vergi alınmaz. Youtube nin istisna rakamı nedir 2017 ve 2018 için. Örneğin benim tahminen 2017 ve 2018 için 20 şer bindir. 26 bin gibi istisna rakamları gördüm ki buda benim için istisna rakamının her yıl için altında kalır. Böyle durumda sadece beyanname vermeme cezası oluyordu. Kdv olayı ise tamamen saçmalık ticari bir işlem alış satış ve hizmet yok sadece gelir var, kdv ile çok alakası olduğunu sanmıyorum. Zaten artık para kazanmalarımızda kapandığına göre belkide dikkat çekmez. Ev kiraları içinde aynısını söylediler yıllar önce yok tesbit edilecek yok ceza kesilecek, bildiğim en az 5-6 kişi ev kirası için ne beyanname nede vergi veriyorlar. Çok uyardım zamanında iyiki de bildirmemişler benden bileceklerdi.

sayın @orhan43; webtekno vs siteler yayinlamis 26 bin nereden buldular bilmiyorum ama arizi kazanç sinirini aldiklarini tahmin ediyorum saçmalamislar. Mevzuat acik devamlılık arz Eden işler arizi kazanç degildir

KDV konusunda yorum yapmissiniz neye göre yaptınız bilmiyorum

KDV kanunu madde 1 ve 6 yi acip inceleyin .

Bu konuda bir makale hazırlıyorum bir kaç gün içinde yayinlayacagim gecen ay ankara gelir uzmanı egitimlerinde de bu konu ile ilgili detay çalışma olduğu bildirildi. İnternet üzerinde iki kelime okuyup%50 ye varan vergiler cikaran da var onlarinda dayanagini anlamis değilim sadece gelir vergisi tarifesine bakip yorum yapıyorlar.

Forumdan da aklinda bir soru kalan varsa soylesin bundan sonra soru cevap şeklinde biriktirip yayinyalacagim