ByFataLTR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba.
Link kısaltma sitesi kurdum ve henüz beta versiyondayım. Yani düzenleme geliştirme aşamasındayım. Üyelerime ödemeyi papara ile yapmak istiyorum fakat vergi levhası ve vergi dairesi bilgilerini istiyor.

Bu olayın işleyişini bilen birisi yardımcı olabilir mi? Yani tam olarak neler yapmam gerektiğini prosedürleri öğrenmek istiyorum. Evimi ofis gibi göstersem veyahutta halihazırda bulunan bir dükkanın (konuyla bağlantısız manifaturacı-ev tekstili ürünleri- dükkanımız var) vergi bilgileriyle üye olabilir miyim? Diyelim üyelere bu ay 1000TL ödeme yaptım kaç TL vergi kesintisi oluyor. Vergiyi nasıl kesiyorlar kendimiz mi ödüyoruz papara aracılığıyla mı kesiliyor? Detaylarını öğrenebileceğim bir adres vs. var mıdır googlede ne yazarak araştırayım. Yol gösterin lütfen.
Bu soruların cevabı uzun olduğu için Kıbrısda şirket aştım Senin yayıncılara yaptığın ödemeni gider olarak göstermen gerekiyor. Gider göstermek için fatura alman gerekiyor. Fatura alamazsan gider pusulası yapman gerekiyor. Fazla gider pusulası olunca sorun oluyor demişlerdi. Bunların hepsini muhasebeci ile konuşman daha sağlıklı olacaktır.