FoxTr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kullanacağınız programlar + windows boyutuna göre hesaplayabilirsiniz. 128gb almıştım sistemi toplarken pişmanım keşke 240 alsaymışım.
bende minimum 240 düşünüyorum hocam, şuan bile zaten bazı tasarım programları ve dosyalarından dolayı 170 gb.

aylmz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
önerim:
hdd yi söküp cd rom yerine takın
minimum seviyede ihtiyacınızı karşılayacak ssd alın (60 gb felan veya 120 gb)
ssd ye Windows kurun, diğer dosyalarınız hdd de dursun
bende öyle düşünüyorum hocam birlikte kullancagım bu küçük ssdler var onlardan alacagım umarım boş yer varsa direk ekleyeceğim.

Profesor112 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
FoxTrye katılıyorum bende 128 almıştım keşke 240 alsaymışım.

Kısaca nedenini özetleyeyim: hiçbir programı ssdye kurmasan dahi windows çalıştırabilmek için ssd'ye birkaç dosya bırakmakta. Ayrıca programların bazı verileri vs hep ssdYe biniyor. Haliyle bir süre sonra full doluyor. Bu nedenden ötürü 240 tercih etmelisin. Bütçen müsaitse. N11 üzerinde birkaç kampanya vardı geçen hafta 240 gb 180 tl ye satılıyordu. Bi kontrol et derim.
doğru hocam zaten minimum 240gb alacagım ama şuan acaba biraz daha paraya kıyıp 500 mü alsam emin olamadım ama yorumlara bakarsam 240 yeterli olacak.

haktanbozer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
240, 250 veya 256 alın derim. Hem hız olarak 128 lerden daha iyi oluyorlar hem işinizi daha iyi görür.
sağolun hocam önerebileceğiniz marka var mı?

aderinkaya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şaun bilgisayarınızda bütün ihtiyacınız olan programlar vs kurulu iken C:/ yani sistem dizininde kaç gb işgal edilmiş ise onun üstünde en yakın SSD boyutu en ekonomik ve işinizi gören SSD olacaktır. Şuan bütün ihtiyaçlarım kurulu değil lakin 30gb sistem + programlar mevcut. +3 program falan daha kursam bile taş çatlasın 60gb olacaktır. Buda demek oluyor ki bana 120lik ssd havada karada yeterli. Depolama içinde 750gb HDD mevcut onu kullanırım ter temiz. Umarım düşünce mantığını anlatabilmişimdir. Marka olarak samsung'un ssd lerini şiddet ile tavsiye ederim.
bende samsung düşünüyordum hocam araştıracagım hemen

PhpMax adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben 1 ay önce 240 gb ssd aldım laptopa. 1 tb hardisk vardı ona da kutu aldım. Harika performans oluştu. Oyun, program vs. herşeyi harddiske yükledim. ssd sadece windows dosyalarını barındırıyor.
hocam gerçekten şu win10la birlikte hddler insanı deli ediyor. bazen oyle yavaşlıyorki sanırsınız 10 yıllık bilgisayar. umarım bende çözerim bu sorunu kökten.

Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
240 al çünkü ben oyun sevmem ancak 1 tane oynayayım bari dediğim zaman sıkıntı çıkıyor. Oyun oynamam diyorsan 120 fazla fazla yetecektir.
hocam bende sevmiyorum ama gün geliyor insan yeni çıkan bir oyunu denemek istiyor 240 yeterli olur mu sizce?