Geşmiş yıllarda bir bayram arifesi sabahıydı. Kapı çaldı. Sabah 7 gibi. Kimsiniz dedim. Polis dedi. Hayırdır dedim. Kapıyı açarmısınız dedi. Kimlik göreyim dedim. Çıkardı, kapı gözetleme kısmından gösterdi. Açtım. Hayırdır dedi. Karakola gelmeniz lazım dedi. Neden olduğunu söylemedi. 4 polis. Düşünün, sanki Usame Bin Ladin için gelmişler : D
Baktım arabanın şöför koltuğunda mahalleden bir polis. Tanıyorum çocuğu

Aaa abi hayırdır yaa, sana mı geldik. He canım bana geldin

Nedir konu dedim. Ya dedi bir valiye küfür etmişsin internette. Herkesi toplattırıyor lavuk. Sabah en az 25 kişi topladık valla. İyi dedim gidelim

Gittik. İçeri aldılar. Şu şu tarihte filan valiye " gavat" yazmışsın. Doğru mu? Yok dedim yalan. Gavat yazmadım. " Gavas" yazacaktım. Yanlışlıkla Gavat yazdım. Toplam 3 dakika sürmedi. Buyrun gidebilirsiniz dedi. Dedim bari eve bırakın

Neyse şöför polis kardeşim eve bıraktı. Aradan 6 ay sonra kağıt geldi. Savcılık takipsizlik verdi.
Bi baktım 6 ay sonra sabah 7, kapı

polis. Açar mısınız

Haydaaa yine ne oldu kardeşim? Yaw valla bizle alakalı değil. Vali işin peşine düşmüş. Tüm herkesin takipsizlik kararına itiraz etmiş. Dedim valla gelemem şu an kusura bakmayın
Gün içinde uğrarım. Tamam mı, tamam.
Öğleden sonra gittim. Baktım yine 25-30 kişi dizmişler. 65 yaşında teyze vardı ya.
Sordular : Gavat dedin mi? Yok demedim. GAVAS dedim. İyi tamam buyrun gidebilirsiniz.
6 ay sonra ikinci takipsizlik çıktı.
Ve aradan 1 yıl geçmediki, GAVAS vali Fetö den görevden alındı.
Bulmacanın cevabını bulun bakalım
Yani diyeceğim şudur ki kardeş: endişe edilecek bir durum olduğunu sanmam ama takip et yine de.