basicgoods adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar, günlük en az 5 saat boşluğum var ve bu açığı kendimi geliştirerek öğrenmek istiyorum. Yazılım alanında neredeyse hiç bilgi/tecrübem yok. Sadece öncesinde açtığım wordpress sitelerindeki ufak tefek düzenlemeleri yapabiliyordum. Şimdi yazılıma sıfırdan başlamak istiyorum.

Direkt PHP ile başlamak mantıklı mı?
Günde 1-5 saat arası gerçekten ilgilenilerek 3-5 ay gibi bir süre zarfında iş yapabilecek kadar gelişilebilir mi?
Udemy'den alacağım eğitimler yeterli olur mu?

Bilgili ve tecrübeli arkadaşlar yorumlayabilirse çok sevinirim.
Herkesin çalışma şekli farklıdır birisi okuyarak öğrenir birisi video izleyerek birisi örnek yapmaya çalışarak. Ben sana öğrenme yolumdan bahsetmek istiyorum.

Ben kafamda bir örnek proje düşünürüm ve yeterince bilgim olmasa bile o örneği çözmeye çalışırım. Bu benimde uyguladığım "proje yap ve öğren metodu" ile en önemli şeyi "araştırma yapmayı" öğrenmiş olacaksın. Bunu öğrenirken ayrıca ingilizce seviyen nedir bilmiyorum "ingilizceyi de ihmal etmemelisin" çünkü eğer hem ingilizce bilip hem de araştırmayı bilen biri haline gelirsen tüm bilgiler senindir. Sonrasında proje yaptıkça tecrübe kazanıcak ve elin hızlanacak. "Bu tavsiyeler kişiye özel tavsiye değildir herkes bu kullandığım ve faydasını gördüğüm yöntemi kullanabilir"

Herhangi bir süre belirtmek istemiyorum bu kişinin ilgisine göre değişir mesele bu ilgili olacaksın yani yapmayı planladığı projede yeni olduğu için çok takılacaksın bu sabır isteyen bir durum çok zor psikolojik durumlarla karşı karşıya kalabilirsin o yüzden direkt ben facebook yapıcam deme de https://github.com/BilgisayarKavraml...%3Acreated-asc al bunu sırasıyla php'de yapmaya çalış. Hee birde mesela "Hipotenüsü hesaplayan kod" yazmaya çalıştığını düşünelim direkt googleye "Hipotenüsü hesaplayan kod" diye aratmamalısın bulursun bulursunda tüm süreci batırmış olursun. Öyle arayacağına matematik bilgin yetersiz ve hipotenüs hesabını bilmiyorsan ona yönelik bir arama yapabilirsin. Tamam formülü biliyorsun ama 4 işlemde eksiklerin var onun için "phpde 4 işlem" diye aratabilirsin. Ama anlayacağın o ki 4 işlem bilgisi ile hipotenüs bilgisini harmanlayarak kodu sen yazmalısın.

Bu şekilde hem öğrenmeyi öğrenecek hem ingilizce öğrenmen gerektiğini öğrenecek hemde yazılım yapmayı öğrenmiş olacaksın ki bu içlerindeki en sönük olanı.

Son tavsiyem bir gazla başlayıp yolda kalma DÜZENLİ OL! ki bu öğrendiğim en önemli şey. 10 dakika bile bir şey yapıyorsan günlük yapıcaksan hergün yap kaçırma kaçarsa yakalayamazsın

Başarılar Dilerim.