Merhaba,
Üyelik sistemi olan bir websitesi için en uygun yazılım dili/kütüphane/teknoloji seçenekleri nelerdir ?
Projenin detayı henüz belli değil ancak, kullanıcıların kendi profillerini oluşturabilecekleri, account kullanarak private sayfalara contentlere ulaşabilecekleri, puan toplayabilecekleri (+ puan durumu vs) bir sistem düşünüyorum.
Böyle bir proje için ne tarz bir çözüm önerirdiniz.
Hazır (wordpress gibi) çözümlerde olabilir ancak özellikle güvenlik amaçlı sıfırdan kodlanması gerektiğini düşünüyorum. Php yerine node.js kullanmayı düşünüyorum ancak Türkiye'de pek yaygın değil bildiğim kadarıyla. Sizin de görüşlerinizi duymak isterim.
Güvenlik konusunda son derece hassassım. Böyle bir proje yazılırken bu konu ile alakalı ekstra nelere dikkat edilmesi gerekir bunlardan da bahsederseniz ayrıca sevinirim.
Şimdiden katkıda bulunan herkese teşekkürler
Aslında yazılım dilini yazılımın amacı ve çalışma mantığı belirler. Yazılımın kullanıcı kitlesi de önemli ve hızı ve içeriği vs vs. Ayrıca yazılımın dili ilede bitmiyor bu iş. Sunucu tarafıda var malum ve sunucu güvenliği,. Ayrıca birde veritabanı yapısı. Proje ilişkilendirilmiş bir veritabanı yapısına sahip mi örneğin? Güvenlik konusunda zannedersem çok titizsiniz. Şunuda bilmenizi isterim hiçbir sistem veya yazılım %100 güvenli değildir. google bile karakter seti yüzünden hacklendi

Bu soruların cevaplarını alabilmek için projenizin çalışma mantığını veya var ise bir örneğini , isterseniz çok ayrıntıya girmeden iletirseniz 2 yazılımcı arkadaş ile kafa kafaya verip size yardımcı olabiliriz