Ben mühendisim, haliyle çevrem de mühendis. Tabi birçok işçi kardeşimle de etkileşim halindeyiz iş sebebiyle. Bir çok insan ve kültür tanıdım. Devletime ve milletime şuanda hizmet eden 4 baraj, 1 termik santral, 2 de kombine çevrim santral projesinde emeğim var. O sebeple burada polemiğe girmem pek. Anlatır geçerim. Alan alır almayana imzam yeter benim. İş hayatında da düsturum budur. Bir anımı anlatayım müsadenizle;
Bir müdürümüz vardı hiç unutmam şöyle demişti zam için toplanan işçilere : Bazılarınızın evinde kombi bile var ne zam mı istiyorsunuz! " İşçiler 2'ye bölündü bu düşünceden sonra.. Adam haklı diyenler, adam haksız diyenler. Ve zam alamadılar. Sebebi çok basit, birbirlerine düşüp zam istemeyi bıraktılar. Zam isteyene bir başka işçi cevap verdi susturdu, sindirdi. "Neymiş kömür daha ucuzmuş kombi kim onlar kimmiş". Müdür keyfine baktı. Bu arada o dönemde bir sürü kombici dükkanları vs var baya yaygın doğalgaz.
Şuan bu yazdıklarınız hep o müdürün düşünceleri. "Iphone X kullanan garson mu olur, Iphone X kullanan şoför mü olurmuş?" tarzında.. Amerika ve ingilterede sadece cam silerek rahatça ev alabildiğiniz bir yaşamın olduğunu biliyor muydunuz? Hem de haftada sadece 40 saat çalışarak. Eğer kükrediğiniz kadar ciddi iseniz bu rakamı duyunca şaşırmanız gerekir gerçekten. Ben mühendis olarak haftada 77 saat çalışıyorum. İşçileri daha fazla çalıştırıyoruz ne yazık ki.
Benim belirtmek istediğim ve polemik için yarışan kardeşlerimin göremediği tek şey şu : Bu kadar çalışmayla eğer bir Iphone X alamıyorsan burada bir sorun var demektir. Eğer evdeki mikrofonu bozuk telefonu kullanmayı marifet sanıyorsan ülke ekonomisi için, zaten bitmişsin. Bırak bir şeyi savunmayı. Sana demiyorum devlete kükre diye, o başımızın üstünde tabiki. Ama bir yanlışları ara ve çözüme kavuşturmak için çeneni yor, bırak boş polemikleri. Beni burada 2 kelamla yenmen ne sana ne millete birşey kazandırmayacak.
Eğer 2 gr. düşündürebildiysem ne ala. Kalın sağlıcakla.
Saygılar