Şuan öyle seviniyorsundur ki askere gideceğin Vatani görevini yapacağın için. Hatta komando olamayacağın için üzülüyosun. (En azından yazdıklarınla beyanın o şekilde)
Şimdi bir keresinde acemi birliğinde öyle şeyler göreceksin ki bunları kabullenmen biraz zaman alacak. Örneğin; umarım sigara kullanıyorsundur, yoksa mıntıka temizliği yaparken, sabah kahvaltı sonrası bölgendeki bütün sigara imzaritlerini toplayacaksınız diğer acemi arkadaşlarınızla birlikte. Yaprak temizliceksin, Bir arkadaşın düzgün selam veremedi diye 50 şınav çekeceksin, İzmir marşı eşliğinde yürüyüş yaptıracaklar (gurur duyulacak birşey), bir arkadaşın adımları yanlış attı diye sürüneceksin. Paran çalıancak, sigara içiyorsan sigarasız kalacaksın. Komando olmadım diye üzülüyorsun, komando eğitiminde yerde sürüklenirken çavuş yüzüne botuyla basıp çok afedersin annene kız kardeşine sövecek.sesini çıakrtamayacaksın. sırtında 50 kilo malezemeyle koşamazsan palaskayla dayak atacaklar. terör olan yeri geçtim terörle alakası olmayan yerde 50 kiloluk çantalarla ve silahlı teçhizatla saatlerce belki günlerce güneş altında yürüyeceksin su bulamayacaksın vs.
Bunlar askerliğin Binde 1'lik kısmı. uzun dönem asker deden, adam çavuş afedersin tuvalete s*çacak, acemsini diye seni çağırtıp sana temizletecek. ya neler var neler. Bunların hepsini eğer uzun dönem isen yaşayacaksın. ve askerliğini yaparken r10 da biri vardı demişti dersin.
Öyle komando olamaz raporu verdiler falan diye üzülme. acemi birliğinde tüm askerleri bi alanda toplayacaklar, Ankara'dan gelen heyet meslekçi seçerken, bir kısmı da komando seçmelerine gönderilecek. o ara gidersin. zaten askeriyeye girdikten sonra komandoluğu kovalarsan olursun merak etme.
Bunları biyerimden uydurmuyorum. 460 gün askerlik yaptım. çok daha kötü şeyler yaşadım.Güzle günlerim de oldu. ama bunları buradan anlatacak değilim. Gitmeden konuşurken vatan millet sakarya, gittikten sonra saymalar sövmeler başlar. Umarım güzel bir askerlik yaparsın. Şimdiden hayırlı tezkereler.
Bu yazının altına imzamı atarım ve daha geçen hafta başka bi arkadaşın postuna yazdığım şu iletimide tekrar yapıştıriyim.
Beni bi dinlesenize. 15 ay askerlik yaptım. müzisyen olduğum için ve şansım yaver gittiği için acemilikte sadece 5. günün sonunda bölük komutanıyla arkadaş olucak kadar yakın halde 1 ay boyunca gitar dersi verip sadece gitar çaldım. usta birliğide bi o kadar rahattı.
Fakat size şu kadarını söyliyim kendi başınıza gelmese de, yanınızdaki arkadaşınıza adamın teki burnu burnuna degicek kadar yaklaşıp tükürükler saça saça, avazı çıktığı kadar bağırarak ağzına gelen küfürleri ettiğinde ve bunu gün içinde sürekli yaşadığınızda (acemilik boyunca) inanın bölüğümde ki 300küsür kişi hem üstlerine, hem vatanına küfür eder hale geliyo sinir krizinden. malesef askeriyenin içi sadece egosunu beslemek için askerleri bekleyen insanlarla dolu ve bu çok tat kaçıran bi durum. kaldı ki ben gönüllü doğuda askerlik yapma kafasında bir insanken beni etrafım vazgeçirmişti. Ama inanın askerliğin daha ilk çeyreğinde eğer vatan için savaşmıyosan yaptığının vatana hizmetle hiç alakası olmadığı anladım.
Siz hiç çöp toplamak için birbirini ezercesine parmak kaldıran insanlar gördünüz mü, yada hergün tekrar tekrar seçilen bulaşıkçıların arasına girmek için?
Sözlerimi bağlıyorum. ülkemiz için kahramanca çatışan, savaş eden kardeşlerimiz hepimizin başının üstündedir. Fakat askere gidenlerin %90 ı bu kahramanların arasına malesef katılamayıp birilerinin hizmetçiliğini yapmakta ve egolarını beslemektedir.
Fikrim: Vatanına gerçek hizmet etmek isteyen gönüllü savaş bölgelerine gitsin yada imkanı olan herkes bedelliden faydalansın. Asla ben yaptım herkes yapsın kafasına giricek kadar kıskanç ve ezik değilim. Zaten bu kafada olanlar askere gittiğinde üstlerinden gördüğü eziyetleri altlarına yaşatıyo ya oda ayrı konu.