Kimse iphone almasın diyorsunuz da çözüm bu değil. Tamam insanlar bilinçsizce alışveriş yapabilir ama buna devlet müdahale edemez. Devlet müdahalelerin sonucu yüzünden şuan ekonomi böyle zaten.
Peki ne olmalı?
Para akışı serbest kalmalı.
Hem Aç PAYPAL ı. Dolar giriş çıkışına izin ver.
Hak hukuk getir. Millet giyinişinden dolayı sokaklarda dayak yemesin. İnsanlar adil yargılansın.
Yatırımcı burayı vahşi batı olarak görmesin. Hak hukuk var desin. (sen olsan 10sn sonra ne olacağını bilmediğin ülkeye para sokar mısın?)
Vergiyi kökleme, gereksiz vergiler uydurma. İş yapana destek ol.
Ya onu geçtim destekte olma. Vergi alma iş başlatandan o da yeter. Destek istemiyoruz.
Onun yerine SUPREME LEADER ımız halen halkına emirler yağdırıyor, tehditler savuruyor. B planı C planını yaptırtmayın bana diyor. Komünist islam ülkesi olduk. Ne kadar ilginç dimi, komünizmden solculardan nefret eden yurdum insanı komün hayatı yaşıyor.
Parası olan strateji yapamıyorlar, yapmalarına da izin verilmiyor. Televizyonlarını açıp devlet baba ne yapacak diye bekliyorlar.
Bu arada komünist kardeşlerimiz varsa aranızda. Evet arkadaşlar devrim yapmanıza hiç gerek yok. Zaten onu yaşıyoruz şuan. Devlet baba her şeyimize el atıyor. Her şeye ince ayar yapıyor.
(saygılı bir şekilde düşüncelerimi söylemek istedim. amacım laf sokup insanların siyasi düşüncelerini yermek değil. dediğim sadece bu budur demek.)