Hocam sağlıklı ve mantıklı düşünemiyorsunuz yeteri kadar. Bunu iyi niyetli bir abi öğüdü olarak alabilirsiniz.
Hali hazırda tedavi gördüğünüz ve ilacınızı kullanmadığınızda sıkıntı yaşayacağınız bir rahatsızlığınız var.
Askerlik eğitimi özellikle de komando eğitimi temel olarak baskı altında emri takip etme eğitimidir.
Yani az uyku, az yemek, az dinlenme ve bolca fiziksel efor ve psikolojik baskı anlamına gelir. Psikolojik ve biyolojik olarak seni aşırı baskı ve stress altına alarak bu koşullarda emri takip etmeyi öğretirler.
Psikolojisi normal adamlar, sporcu adamlar bile bu baskı altında bocalar. Psikolojik problemler ya da fiziksrl sakatlıklar yaşarlar.
Bu nedenle komando yapacakları bireylerin hem psikolojik hem fizyolojik olarak eksiksiz olmadını isterler.
Ayrıca sende takıntı da var. Seni askere almamışlar nedrn alınmıyorum diye kompleks yapmışsın şimdi almışlar komanda yapmıyorlar diye takmışsın. Komanda yapsalar beni neden operasyona götürmüyorlar diye dilekçe yazarsın komutana... Bu takıntılı hal normal değil kimse askere vatana canımı vereceğim diye koşa koşa gitmez. Gerekirse can verilir, gerekirse askere gidilir.
Bu şekilde senin askerliğinde çok sıkıntılı geçecek. Maslesef çevrendeki askerlere ve rütbelilere de sıkıntı çıkaracaksın bu takıntılı halin ile...
Bu takıntılı halini kendine ve çevreme duygusallık olarak açıklıyorsun. Ama anksiyetenin temelinde de bu takıntılar var.
Bazı şeyler kaderdir. Seni basketbolcu yapmadıkları için kendini kötü hissediyor musun? Doğuştan atadam boyun atletikliğin yetmiyorsa kabul edersin basketbolcu olamayacağını. Bir hastalığın varsa rahatsızlığın varsa da komando olamamayı kabul etmen lazım. Ben çok pilot olmak istemiştim ama renk körüyüm araba ehliyetini zor verdiler. Üzüldüm ama takılmıyorum. Sen de takılma...
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Gururunuza dokunmasın. Zaten askere gittiğinizde komando olma ihtimaliniz düşük. Bu da tescillemiş. Doğuya da çıkar, dağ karakolunada. Aslan gibi yapar gelirsiniz askerliğinizi.
Millet o aldığınız belgeyi ya da tamamen çürük raporu almak için binbir takla atıyor.
Bu konu burda dursun. birde gelince yorum yazın bu konuyu açtığınıza değmişmi. Askere gidene kadar "vatan millet sakarya"dır. Gidince, haksızlıkları, mantıksızlıkları, adam kayırmayı görünce ne demek istediğimi anlarsınız. Üstüne boşa gidecek 6-12 ayınızı saymıyorum bile.
Değerli yorumlarınız için teşekkürler. Çok güzel analiz etmişsiniz. Bakalım askerlik yerim neresi çıkacak? paylaşıcam direk