ystr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şirketlerdeki zorunlu lisans olayından haberin yok sanırım.
Şöyle özetleyeyim yazılım olayını sana:
- Adobe
- Microsoft Office
- Windows

Kaldıki facebook, instagram, google adwords ve linkedin'e ayrılan bütçelerden bahsetmedim bile.
Devlet dairelerinde hala windows server'lar dolaşıyor.

Açıklama halkı gaza getirmek amaçlı, hiçbir zararı yok Amerika'ya.. Ama çelik-aluminyumun Türkiye'ye zararı büyük. Böyle karşılık verilmez.
Gerçekten savaş açmak niyetindeysek, önce google ve ürünlerinden sonra microsoft ve ürünlerinden en son olarak apple ve ürünlerinden vazgeçmek gerekir.
Yerse...

Ha bir not da Vestel'e düşeyim; 3 liralık malı 30 liraya satan Türk esnafından farkı yok. Kendi milletini kazıklıyor.
Muadili + Yurtdışından vergili gelen cihaz yerli malından ucuzsa bu işte bir bit yeniği vardır demektir.
Türkün türkten başka düşmanı yoktur, birbirimizi kazıklama konusunda üstümüze yok.

Zekanızla alay ediyorlar. Yapmayın.
Yazılıma gelelim kişisel olarak kimsenin adobe,office,işletim sistemlerini lisanslı aldığını düşünmüyorum.İstisnai insanlar hariç.

Şirketlere gelince bir yasa tasarısı çıkararak mevcut ülkenin ürünlerinin lisanslı veya lisanssız kullanımının yasal olduğunu belirtirse böylece kurumların-şirketlerinde lehine çevirebiliriz.

Sosyal mecralarda kullanılan reklam gelirlerine devlet dahi bir el atmamalıdır.Bu sanal dünyada adım atıcaksa facebookta,googleda,instagramda bulunulmak zorunda, aylık 1000tl reklam verirsin, sana getirisi xxx tl olur.O şirkette kazanır sende kazanırsın.Bunu yapabileceğin bir yerel kuruluş yok.

Yerel ara motoru felan burdan sonra olmaz, bulunanı değil olmayanı bulmaya çalışmamız gerek.Bulunanı kullanarak büyümemiz gerek.
Çelik olayında bizim zarar gördüğümüz doğrudur ama bizimde yapabileceğimiz şeyler vardır ve önümüzdeki günler iktidar doğru adımlar atarsa göstericektir.
Doların kırılganlığını ticarette kurucağımız dış ülkelerle olan bağlarda yerel para birimi kullanımına çevirirsek, cari açığı düşürücek hamleler, üretimi destekleyecek doğru adımlar atarsak görücez.

Vestele gelince benim bildiğim kadarıyla vestelin en pahalı telefonu 2500tl gelirken, nasıl bir kazıklama içerisinde?Belki üst segment telefon üretemiyor ama ürettiği ürünüde makul fiyata satıyor.