Bunun cevabı Pisagor tarafından Milattan Önce 500 yılında verildi. Hem de karışık hesaplamalar olmadan, Quantum bilgisayarlarını geçtim herhangi bir elektronik cihazı kullanılmadan sadece bir kuyu ve insan adımıyla bunun cevabı verildi.
Ayrıca Pisagor'dan sonra defalarca farklı kişiler taradından dile getirildi.
Bu sorunun sorulmasına çok şaşırmıyorum çünkü internet üzerinden okadar kafa karıştırıcı yanıltıcı yazılar ve oluşumlar var ki. Hele bir de düz dünyacı topluluğu diye bir topluluk var ki akıllara zarar.
Özetle dünya yuvarlak

Aslında arkadaşın bahsettiği şey gezegenin kendi yıldızı etrafında bir tur tamamlaması ile oluşan yıl değil.
Yani mars 1 turunu 687 günde biz 365 günde tamamlıyoruz ama aslında geçen süre aynı. Sadece yörünge farklı, dönüş hız da etki edince böyle bir fark oluyor.
Bahsettiği şey zamanda görecelik esası. Hani Karadeliklerin olay ufkuna yaklaşınca zaman bizim için farklı daha doğrusu daha yavaş akar işte o.
Misal karadelik olay ufkundayken bizim için birkaç dakika dünyada birkaç yıla denk gelmektedir.
https://www.youtube.com/watch?v=PtA7O3AOCPU
Bende yuvarlak diyorum. Ama soruyu daha önce burada düz olduğunu iddaa eden bir arkadaş vardı hem de biraz mizah olsun diye sordum.