Uzun süredir r10'da farklı ticaretlerde bulundum ve son olarak yıllardır içerik üretici olarak birçok kişiye gelir kazandırdım, elbette ki bende kazandım. Artık cümle ameleliğinden sıkıldım diyebilirim, sadece belirli sabit birkaç müşterimi kırmayıp işlerini yapıyorum. Daha önce çok sayıda büyük hevesle proje bazlı site açmış ikinci konu da vazgeçmiş biriyim. Şimdi ise son dönemlerde popüler bir hale gelen pinterest + adsense üzerinden bir proje hazırlayıp 5-6 ay sonra 2K'ya ulaşmak. 18 gün sonra düğünüm var ve maaşıma ek olarak güzel bir gelirimin de olmasını isteyerekten giriş yapacağım. Bu konuyu açmamın sebebi de beni bu proje kapsamında tetiklesin. Fazla uzatmadan haftalık burada neler olup bittiğini belirteceğim. Yapılacaklar, yapılması gerekenler vs. tümünü maddeler halinde sıraladım.
Site Ne Üzerine - Neler Yapacağım?
- Site Almanca dile sahip saç modelleri üzerine olacak, 2-3 ay sonra meyvelerini vermeye başlarsa ingilizce dekorasyon sitesi de açabilirim.
- Hitin büyük pay dilimini "Pinterest" üzerinden pinleyeceğim resimler üzerinden sağlayacağım. "Google'de kelimelerde sıralamaya girmek için herhangi bir çalışma yapmayacağım."
- Domain ve Hosting hazır, tema da ise, basit bir seçimde bulundum. İleri de safir tema'dan Yaren v2 temasını alabilirim.
- Her içerikte 100-200 kelime arası spinlenmiş veya kendi yazacağım içeriği Translate yardımıyla çevirip siteye ekleyeceğim.
- Resimleri kaynaktan aldıktan sonra PS yardımıyla iyi bir boyuta getirip tekrar "Pinterest" üzerinde yükleyeceğim.
Rabbim yardımcımız olsun, konu altına yorum yazıp duaları ile destek olacaklara kurban olduğum Allah binlerce katını nasip etsin inşAllah. Yardımlarından ötürü saygılı bir r10 üyesi ile güzel bir dostluğumuz oldu, bana vermiş olduğu bilgilerden ötürü teşekkür ederim. Kendisine sormadan ve rahatsız edilmemesi adına üye profilini paylaşmıyorum.
"Her Pazartesi haftalık olarak buradan neler olup bittiğini özetle belirteceğim." Grup dahilinde ilerleme bazı arkadaşların işi ticarete dökerek para talebinde bulunması üzerine iptal edilmiştir. Bireysel olarak hareket ediyorum. Bayram - Düğün Hazırlıkları derken sadece 4-5 günlük bir çalışma sergiledim. İlk raporum 20-26 Ağustos aralığıdır. 20-26 Ağustos Raporu
- Otomatik resim çekme eklentisi satın alındı aylık 15 TL ödemesi var.
- Tema'da da bir kaç değişiklik yaptım - kendi çapımda adsense yerleşimini eski bir dekorasyon sitemin tarzına göre uyarladım.
- Toplamda 18 içerik mevcut, tüm konulara ait görseller pinlendi.
- Pinterest üzerindeki toplam Pin sayısı 525
- Takipçi gibi şişirme eklenti veya hizmetler almadım, doğal yollardan 2 takipçim oldu.
- 4-5 kişi bana ait pinleri kendi panolarına pinledi.
- İlk meyvelerimi (dün) 26 Ağustos - Pazar günü aldım. 3 tık AdSense geldi, 3 tıka 2.62 TL verdi.
Hemen altta Almanca projeme ek olarak ilgilenmediğim aynı formatta Türkçe projemin Ads istatistiğini de ekledim farkı görmeniz için.
26 Ağustos - 5 Eylül Raporu
- 2 Eylül'de düğünüm vardı, bu nedenle bu haftalık çalışmayı neredeyse es geçtim.
- Site içerisinde toplamda 23 içerik mevcut konulara ait tüm resimler pinlendi.
- Pinterest üzerindeki toplam pin sayısı 657
- Takipçi şişirme vs gibi işlemler yapmamaya devam ediyorum bu konuda doğal bir yol izleyeceğim.
- 40'tan fazla kişi bana ait pinleri panolarına pinledi ve pinlemeye devam ediyor. Günden güne artış var.
- Düğüne hazırlık, kına ve düğün telaşından ötürü sadece 1 konu girişi yaptım bu süre zarfında + 5 tık geldi ve bunun karşılığı olarak 4,35 TL bakiyeme yansıdı.
- Pinterest ve AdSense istatistikleri aşağıdaki gibidir.
Pinterest İstatistik 26 Ağustos - 5 Eylül Raporu
AdSense Kazanç İstatistik 26 Ağustos - 5 Eylül Raporu ÜCRETLİ DESTEK İÇİN İLGİLİ KONUYA ERİŞİM SAĞLAYIN Uzun süredir güncellemedim, bayadır denemeler yaptım ban yedim sürüklendim paket oldum

. Güzel gelirler sağladım fakat bir adsense hesabım da banlandı şimdi bir diğerinden uğraş veriyorum. İlk sitelerim kadın saç modelleri - kadın giyim modası üzerineydi. Çok güzel kazançlar bırakmaya başladılar derken hesap banlandı, şevkim kaçtı vs. Son olarak 20 gün önce açtığım sitem günlük 20-25 TL barajını geçti. Bakın 1 site'den elde edilen kazanç bu, sağda solda 2-4 siteyle kazanılan miktar değil. Başta havuz sistemi üzerinden gittim, sonrasında vazgeçtim. Günde 1 saat felan zaman ayırıyorum(gözlem).
Not: Sözde bilgi paylaşımı yapmak adına muhabbet kurduğum tüm insanlar benden bilgi alarak bilgi vermekten kaçındılar. Lafım yok

1 değil, 2 değil hangi birine yakınayım. Ama şunu diyorum tamamen şans işi ve analiz üzerine kurulu bir kazanç kapısı. Hiç bir eğitim seti veya bir fikir doğrultusunda ilerlemedim. Tamamen kendi analizlerim ve ıvır zıvırlarım.
Almanca, İngilizce ve hatta bazen İspanyolca

İçerikleri tamamen otomatik çektiğinden bazen farklı dillerden de çekiyor. Öyle ki bazen Türkçe pinler bile oluşuyor.
WordPress altayapısı kullanıyorum, içerikler WordPress Automatic Plugin, Pinterest Automatic Pin eklentileri ile işliyor. Ek olarak başlıkları ve birkaç önemli anahtar kelimeye oto etiket sağlayan WP Full Auto Tags Manager kullanıyorum.
Hemen yukarıda da belirttiğim üzere henüz 20 günlük site ve şuanda günlük tek siteden 20-25 TL arası kazanç sağlamakta. Son 2 haftanın
kazanç tablosu için tıklayın.
- Günlük hit grafiği nasıl?
Şuanda yeni bir site için iyi sayılır diyebilirim. Rakiplerine göre sürecin dörtte biri kadar ömrü olan sitem neredeyse rakiplerinin yarısı kadar hit çekiyor. 29 Kasım dahili ile 450 hite kafa attı diyebilirim ve gün geçtikçe tırmanıyor.
Grafik görseli için buraya tıklayın.
- Pinterest verileri hakkında
Pinterest hesabımda şuanda uyarı vb sorunlar almaksızın büyüyor. 20 günlük yeni hesabımın aylık görüntüleyici sayısı: 290K, aylık etkileşimi ise 45K'ya ukaltı. Doğal olarak büyüyen ve yine doğal bir şekilde kendiliğinden gelen 150 takipçim var, gün geçtikçe organik takipçiler gelmeye devam ediyor. Takipçi kasma filan fıstıkla uğraşmadım hiç, niyetim de yok.
Pinterest verileri için tıklayın.
Görseller;
3 haftalık "tek" sitenin Analytics verileri;
3 haftalık "tek" sitenin gelir verileri; (bu aralar tbm'lerde düşüklük yaşanıyor genel olarak, yakın zamanda düzeleceği kanaatindeyim)
3 haftalık "tek" sitenin pinterest analytics verileri;
Ek olarak günde 0,5 kuruş - 1 tl bırakan hesabımın bu ayki kazanç tablosu 60 TL önceden bulunuyordu.
BUGÜNLERDE TBM'LER OLDUKÇA DÜŞÜK Uygun ücret karşılığında destek konusu yakında açılacaktır. Şimdilik direkt olarak kendim sitenizi kuruyor ve her bir detayı ideal formatta ayarlayıp sistemi size anlatıp teslim ediyorum. Kısa zamanda video detaylı eğitim ile karşınızda olacağım. Ücretli destek için aşağıdaki iletişim bilgilerinden bana ulaşabilirsiniz.
WhatsApp: 0543 408 21 43