Arkdaşlar selam,

Şuan için 30 yaşındayım. Uzun yıllardır köklü bir telekomünikasyon firmasının mağaza koordinatörlüğünü yapmaktayım. Normal liselerin 3 yıl olduğu zamanda hazırlıkla beraber teknik lise okuyanlardanım.O zaman bilgisayar donanım bölümünü seçip yoluma devam ettim. El işlerini, birşeyler yapabilmeyi her zaman çok zevmişimdir. Fakat, teknoloji o kadar hızla gelişiyor ki, kafamı allak bullak ediyor. Allah'a şükür 12 yaşından beri hep çalıştığım için, iş hayatında bazı şeyleri görebiliyorum. Gelelim kendimde sevmediğim bazı detaylara;

2012 tarihinden itibaren hep bir web sitesi işine yöneldim. Amatör olarak her telden biraz kendime tecrübe edindim. Çok sevdiğim ve ayrıca hobim olan bir kategoride web sitem var. Gelin görün ki içerisinde sadece 6 adet yazı bulunuyor. 3 adet yazı varken, adsense başvurum kabul edildi. Reklamlar halen aktif dönmekte, tabi kazanza girmiyorum. Belki arada bir kuruşlar. Zaten hergün güncellenmeyen web sitelerin afaki paralar kazanmasına karşıyım. Bana kızmayın ! Bu benim düşüncem. Hergün onlarca saatini sitesine ayırıp, hakkılya iş yapan insanlar benden önce kazanmalı.

Şimdi ben kendi siteme, tuttum birde xenforo lisansı aldım. Forumua para harcadım duruyor. Her yıl arsama ve içerisindeki eve kira ödüyorum (hosting+domain )
İşe başlarken herşey tam olmalı diyorum.!

Şöyle durumlarım oluyor, çok düşünüyorum. Sosyal medyadan paylaşım yaparken; " ya insanlar bu gönderiyi beğenmesse, ya ters teperse, nolacak? moralim bozulacak, para harcadım boşa gidecek, sinir olacam öyle kalacak" yani işten arta kalan zamanda bilgisayar başına geçtim mi böyle oluyor.

Sonra bir makale hazırlıyorum, sosyal medyada ucu açık birkaç soru sorar gibi paylaşım yapıyorum, oda ne! Gönderi 2 saat gibi bir süre içerisinde 122K gibi bir etkileşim alıyor.Siteye birden 1K gibi ziyaretçiler geliyor. Ve yaklaşık 3 dakika kadar kalıyorlar. Kesinlikle, kandırıcı, yada yanıltıcı bir yazı değil. Gerçek ve ziyaretçinin işine yarayacak bilgiler yazıyorum.

Hooopp, ben kendime geliyorum. Korkma, bu kadar basit işte, doğru ve gerçek yazılara insanlar geliyor diyorum kendi kendime.

Zaten, dedimya 6 adet yazı var 1 seneyi geçti, hergün 80 - 100 arası tekil ziyaretçi var. Ah bir ilgilenebilsem, neler göreceğim?

Amacım, 2k ziyaretçim olsun, para kazanayım değil! Para 2.planda. Bana kendi masraflarını çıkarsın yeter.

Fakat, gel gelelim her bilgisayar başına geçtiğimde, yazamıyorum!! Kategorimi biliyorum, konularımı, başlıklarımı, içeriklerimin nasıl olacağını ismim soyismim gibi biliyorum!
Ama olmuyor arkadaş, olmuyor. Oturunca, açıyorum haberleri haberleri okuyorum sürekli. Keyfim kaçıyor. Nedenini bilemiyorum.

Hergün 2 saatimi ayırsam, neler olmaz ki! İçimde bir yerde muhteşem bir istek var, diğer yanda isteği bertaraf etmek isteyen başka bir istek. Sonra giriyorum foruma, " makale yazdırılacak " diye konu açıyorum.

Makale yazan arkadaş gönderiyor yazıları, neredeyse yarısını koymuyorum siteye. ( Kötü diye değil, dedim ya bilgisayar başına geçince değişiyor aklım fikrim. )

İşin basit kısımları varken, ..k var gibi hep zor kısımlarına ulaşmaya çalışıyorum.

Yani paylaşmak istedim, tecrübelerinizden, hayatınızdan böyle burham lar geçmiştir belki diye.

Kalın sağlıcakla.