Merhaba arkadaşlar burada okuduğum hikayelerden ilham alarak daha önce hiç yapmadığım bir işe girişiyor ve günlük 10$ kazanmayı hedefliyorum. Başlıkta da belirttiğim gibi 0 masara ile başlıyorum denemeye Hedef 2 Ay içinde Günlük 10$ dolar kazanmak...
  • Adwords yardımı ile güzel bir niche kelime buldum.
  • Ücretsiz bir hosting ve domain ayarladım.
  • Ücretsiz bir tema ayarladım.
  • İngilizce bilgim giriş seviyesinde (Biraz çeviri yardımı da alarak makalelerimi kendim yazacam)
  • Boşta Adsense hesabım vardı zaten onu kullanmayı düşünüyorum.
  • Siteme Hit çekmek için Seo ve Sosyal Medya Kasacam.
Konuyu Haftalık veye 4-5 Günde bir güncellemeyi düşünüyorum. Yaptıklarımı ve sonuçlarını sizler ile paylaşacam dediğim gibi ilk denemem ve daha önce denemedim. Umarım başarılı olurum.

Seo İçin Yapacaklarım; (Rakip analiz vs yazmıyorum çünkü işe başlamadan önce tüm analizleri yaptım.)
  • Özgün içerik - H taglarına uyumlu etiket kategori seçimi doğru yapılmış ve en az bir site içi bir site dışı link çıkışı olan makaleler
  • Site içi seo - Bildiğimiz şeyler - Meta tagların düzgün kullanılması özellikle Meta dil tagları (Çok niche çalışma yapıp meta dil tagları türkçe olan site gördüm )
  • Rakip sitelerimden link çıkışı yapma veya yorum backlink
  • Sosyal imleme
16.082018 Güncelleme
  • Siteye 3 Adet Makale girişi yaptım
  • Sitenin Pinterest Hesabını kasmaya çalışıyorum yaklaşık 30 pin attım ve şuan 10 Takipçi var.
  • Sitenin İnstagram hesabını da kasmaya çalışıyorum. Konu ile alakalı etiketler girip fotoğraf paylaşıyorum sonrda o etikette paylaşım yapmış kişileri takip ediyorum. Şuan 52 Takipçi var ve 10 Fotoğraf paylaştım.
  • Siteye toplam 53 kişi giriş yapmış bunların 51'si pinterest 2 kişi İnstagram profil link, hala organik trafik çekemedik ama gireceğim yeni yazılardan organik trafik çekebileceğimi düşünüyorum.
  • Kazanç şuan yok -- İnşallah o da olacak..
------------------------------------------------------------------

Kusura bakmayın, geç yazıyorum, Tema host ve site hakkında biraz kararsızlık vardı, Öncelikle blogger altyapısı kullandım. Ama zor editlenmesi ve bileşen desteğinin olmamasından dolayı daha önce almış olduğum resellerde host açarak sitnin içeriklerini oraya taşıdım. zaten toplam 7 içerik var, bugün temayı değiştirdim daha önce kullandığım tema MyThemeShop'un Ribbon temasıydı. Temayı editleyip diğer siteme attım: http://bilgiadasi.com/
Şuanki Proje için ise tagDiv'in bir süre önce ücretsiz olarak dağıtmış olduğu İonMag temasını kurup düzenledim.

-----------------------------------------------------------------

21.08.2018 - Rapor

Öncelikle Herkese iyi bayramlar,
Arkadaşlar site beklediğimden daha ağır ilerliyor. Ama olacak..
Sitenin Pinterest hesabını 80 Kişi, İnstagram hesabını ise 65 kişi takip ediyor.
Siteye makale girmeye devam ediyorum. Site için fake bir bayan hesabı açtım hesap 2. gününde patladı kimlik onayı istiyor. sonra başka bir hesap açtım dün o hesabın da son olarak +600 Arkadaşı oldu ve 950 arkadaşlık isteği var onayda onları bir kod ile toplu onaylıyayım derken bu hesap ta patladı ama bunu kurtaracam, kimlik onayı yerine normal bir fotoğraf yüklememi istiyorlar. bende yükledim. hesabın açılmasını bekliyorum.
Facebook ta bir paylaşım yaptım sabah 80-90 kişi geldi siteye kazanç ise 2 tıklamaya 43. krş.
Sitedeki bir diğer olumsuzluk ise index i çok geç alıyor her makale 3 gün sonra indexleniyor.
Şuanlık başka bir olay yok. şu facebook hesabı açılırsa çok çok iyi olacak.

------------------------------------------------------------------

30.082018 - Rapor
  • Arkadaşlar siteye içerik girmeyi braktım, işlerin yoğunluğundan dolayı bugün tekrar içerik girmeye başlıyorum. Site hit alıyor ama malesef tıklama yok.
  • Site için Bir sahte yabancı facebook hesabı açmıştım. ve orayada siteyi paylaştım (Burda da facebook siteyi spamladı. ) Ama itraz gönderdim. Hesabı kasmaya devam ediyorum şuan 149 Takipçi ve 680 Arkadaşı var,
  • Sitenin Pinterest hesabıda toplam 130 pin ve 260 Takipçi oldu ordan da siteye günlük 2-3 kişi geliyor.
  • Ek olarak yazdığım yazılar googlede indexleniyor ve Ordan da hit geliyor.
  • Bugün sadece 1 Reklam tıklaması oldu ve kazancı aşağıya bırakıyorum.