Merhaba, Bilgisayar öğretmenliğinden geçtiğimiz haziran ayında mezun oldum. Yaklaşık 5 yıldır Youtube kanalım var fakat büyük bir gelişme gösteremedim. Fakat bir cesaret ile kalkıp bir web sitesi açmaya karar verdim. Kanalın adına web sitesini açtım, işte bu hikaye de size web sitesinin ilerleyişinden bahsedeceğim.

Web sitesi 1 yıllık bir site olup son 1 haftadır üzerine tamamen yoğunlaştım ve içerik girmeye başladım. Sonuçları günlük olmasa da haftalık olarak sizlerle paylaşmaya çalışacağım.

İlk olarak bu zamana kadar yaptıklarım:
  1. Domain ve hosting'i 2019 yılına kadar uzattım.
  2. Web sitesi için wordpress teması seçtim.
  3. Gerekli eklentileri kurdum.
  4. Youtube kanalı üzerinden duyuru yaptım.
  5. İçerik havuzu ve anahtar kelime havuzu oluşturmaya başladım.

İlk güncelleme:
Site şuan günlük olarak 2000 ile 3500 arası oturum, 1000 ile 1200 arası tekil ziyaretçi alıyor.
Ziyaretçilerin yarısı organik aramalarla, yarısı ise Youtube referansı ile siteye giriyor.
İlk etapta hedeflenen anahtar kelimelerde ilk 3 sırada yer almaya başladık.
İçerik havuzunu genişletme kararı aldım.
Girilen haberler tamamen özgün ve seo çalışmalarını baştan yaptım.
Eski haberlere eklemeler yaparak, güncelliği sağlamaya çalışıyorum.
Adsense gelirlerinde ufak ufak bir artış söz konusu.

13 Ağustos Pazartesi saat 00.55 itibari ile sitenin son durumu bu şekilde.

Güncelleme 1:

Siteye düzenli olarak çalıştığım anahtar kelimelerde içerik giriyorum. Bunun yanında hedef anahtar kelimelerle ilgili de içerik çalışmalarına başladık fakat henüz bir sıralama elde edemedim.

Günlük ortalama 1000 tekil ziyaretçi, 2000-3000 arası görüntülenme alıyorum.

Gelenlerin büyük bölümü organik hit ile, diğer bölümü ise Youtube ağırlıklı olmak üzere sosyal platformlardan geliyor.

Adsense gelirleri ise görüntülenmeye göre oldukça düşük. TO oranı düşük bu konuda bir çalışma yapmam lazım.

Hakkımızda hayırlısı olsun.