Arkadaşlar geçtiğimiz ay siyasi danışmanlık yapan bir hanımefendi ile tanışma fırsatım oldu. Onunlada bu konuyu konuştum. Ben yıllardır siyaset yapmak isteyen ama önde olmak istemeyen ama neler yapacağına karar veremeyen bir bireyim. Ülkemi seviyorum. Elimde yurt dışına gidip yerleşme imkanı var ancak bunu istemiyorum. Neler yapabilirim diye düşünürken aklıma aslında şu geldi. Şu anda 13-14 yaşlarında olanlar bir sonraki seçimde oy kullanacaklar. Ancak bulundukları ortam ve gördükleri gereği bir çoğu oy kullanmayacaklar. Çünkü bir çoğumuz gibi herşeye alıştırıldılar. Muhalefette de bir çok tanıdığım ne yaparsak yapalım bazı şeyleri değiştiremiyoruz oy kullansam ne kullanmasam ne diyor.

Bunu evinde, kafede, okulda, iş yerinde bir çok yerde dile getiriyor. 13-14 yaşında çocuklar siyaset ne bilmez. Rol modeli olan birisinden bunu duyarsa ne yazık ki kendi oy verme yaşı geldiğinde oy kullanmayacaklar. Bakın siyaset yapmıyorum. Şu anki durumda bile ister hükümet yanlısı olsun ister muhalefet demokrasi için oy kullanmanın önemi anlatılmalı çocuklara. Zira okullarda zaten eğitim sistemi olabildiğince yerlerde. Peki bunu nasıl yapabiliriz? Ben milli eğitime gidip çocuklara demokrasinin önemi anlatacam desem ertesi gün ne durumda olurum ortada.

Burada bir çoğumuz teknoloji üzerine işler yapıyoruz. Çocuklarımız, gençlerimiz sosyal medya kullanıyor. Oyun oynuyor. Yeni nesil bizlerden çok farklı. Bu kuşağa gidip oy kullan dersen kullanmaz, kullanma dersen belki. Ancak algısını oy kullanma üzerine programlarsak inanın yaşı geldiğinde kullanacaktır. Bunu da paragraf başında yazdığım onların ilgi alanı üzerinden yapmamız lazım.

Sizler bu ülke için bir şey yapmak istiyorsanız siyasi kavgaları bırakıp, körü körüne birilerine bağlanmaktansa bir sonraki seçimlerde oy kullanabilecek olan gençlere tamamen kendi özgür iradeleriyle oy kullanmalarını anlatmanızdır. Bizim çocukluk dönemimizdeki gibi olmasını çok isterim. 2-3 parti değil tüm partiler tüm görüşler KESİNLİKLE mecliste olmalıdır. Sen birilerini ayrıştırıp azınlık tutarsan başka yerden patlar.