30000 euro yapmıştım geç değil 5.35'ken euro 1 ay önce. Belgrad'dan stüdyo daire almak için. 160 bin tl küsürdü. Şimdi 220-225 bin tl oldu. Ama 30000 euro değişmiyor orası için yine aynı. Ama o an yapmasaydım sonra euro yapar öyle alırım deseydim, aradaki fark 65 bin tl. Belki 100 bin tl'ye kadar çıkacak fark. Ben şimdi 65 bin tl kazanmış olmuyorum, sadece daha ucuza 30000 euro almış oldum şimdiki kurdan. Araba almıştım martta kur 4.81 idi. 120 bin tl'ye. Yani 24.950 euro. Şimdi 18900 euro oldu araba, 140 bin'e alan var. 20 bin tl kazandım diyordum. Şimdi 185 bin tl olcakken bayağı bir zarardayım, araba yerine euro yapmış olsaydım daha iyi araba alabilirdim diyorum.

Şimdi bunları neden yazdım? Galericilik yapan biri ekonomi bu şekilde olursa galericilik yapar mı? Satar herşeyi dövize yatırır. Ticaret yapan adam yapar mı? Satar herşeyi dövize yatırır. Çünkü sattığı arabanın yerine araba koyamayacak. Ağlıyorlar şu an.

İşin özü, daire iyi fiyatsa alın. Nasıl 2003'te hatırlıyorum 15 bin tl'ye almıştı bizimkiler bir daire. Şimdi 150 bin tl. Konumuna göre belki daha pahalı ama parayı korumuş. Çünkü parayı ya mal korur ya döviz veya emtia. Daireniz arabanız varsada satmayın bu dönemde. İnşaat dövize bağlı, inşaat durdu alan yok fiyatlar 2 katına çıkacak alan olmayacak, durgunluk dönemi aslında geçti, iniş dönemi başladı.Bankalar kredileri yavaşlattı, tüm odaklarını dövize çevirdi. Çünkü size verdiği faizle borçtan daha az kazanmaya başladı, reel enflasyon ve dövizden dolayı. Kredi dönüşleri azalmıştı, şimdi dahada azalıyor hatta hiç olmamaya başlıyor, banka paralarını geri alamıyor üstüne dövizden zarar edip tl'den de zarar ediyor.