Çok sağlam yazılımcılar tanıdım lise mezunu bu kişiler yazılım alanında müthiş geliştirmişler kendilerini ve bu alanda geliştirdikleri için ygs lys tyt vs alanlarında başarısız oldukları için üniversiteye gidememişler.
Yada başka bölümlerden mezunlar bu insanlara bir şekilde de olsa sınava tabi tutup kendi alanlarında üniversite lisans-onlisans diploması verilebilir.Verilmesi de gerekiyor zaten
Öyle ver parayı al diplomayı tarzında birşey olacağını zannetmiyorum Sınav , ders , öğrenim vs olacaktır illaki
Ezbercilere değil yeteneklilere,çalışkanlara , işinde kendisini geliştirmiş insanlara verilecek ise süper bir haber.
Arkadaş bu duyumu nereden aldı ki ? Hemde çok sağlam kesin bilgi vs demiş
Bedelli üniversite diye birşey olmaz siz nerden aldıysanız kaynağı selam söyleyin

Bu kadar üniversite mezunu ayağa kalkar protestoları zaten zar zor engelliyorlar bir çıkarırsalar bunu önü ardını alamazlar hükümeti devirmeye kadar gider dediğiniz şey o kadar basit bişe değil bu kadar genç bu kadar üniversiteli var bu bedelli askerlik ile karşılaştırılmamalı.
Mantık olarak düşünüldüğünde de zaten üniversitenin okunmasının bir amacı var bu getirilirse o amaç da ortadan kalkar. Bilgiyi para ile satın alamazsın öyle bir dünya maalesef yok...
kim edecek onu ? zaten para ile veriliyor, hukuk bile veren var, siz hangi dünyadasınız. hiçbirşey olmaz kimse protesto edemez merak etmeyin, edeceksiniz bedelli askerliği edin şehit çok fazla var
Ver parayı al diplomayı olayı olmaz diye düşünüyorum, Lakin bazı meslek dallarında sınava ve beceriye tabi tutularak verebilirler.
Parayla doktorluk diploması, avukatlık vb için zaten uygulanamaz.
adı bedelli olur, tek sınav olur, eğitim affı olur ama yaşı olan kişiler bilir, tek sınavda lise diploması dağıtıldı, ülke ayağa kalmadı.
Saçma sapan yorumlar gelmiş. Şuan zaten lisansta önlisansta paralı alınıyor. Ben okula 2 den hiç gitmedim, %20 bursumu sildiler ceza olarak. Parayı ödedim mezun oldum. En doğrusu bu olmuş, hiç uğraştırmadınlar insanları.
Zaten verdikleri eğitimden bir halt olmaz boş yere vakit öldürmesinler.
aynen katılıyorum, gençlerim önünü açsınlar.
Şimdi ben doktor olabilecek miyim 19 bine?
Doktor olduktan sonrada aylık 25 - 30 aldım mı ohh miss
herkes olur siz olamazsınız

konuyu detaylı okuyunuz.
bu sistem zaten yıllardır paralı üniversitelerde yokmu parayı basıp istediğin bölüme giriyorsun sonra ders aralarında starbucksa gidip av peşinde koşuyosun sistem aynı bi mezuniyet kısmı biraz farklı sanırım
bu arkadaş gerçekten ülkede yaşayan konuyu bilen birisi, aynen dediğin gibi zaten paralı yıllardır paran varsa alıyorsun.
Hocam değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
Zaten şuan ülkemizde Üniversite sınavına hiç girmeden para karşılığı kayıt yapılabilen özel Üniversiteler mevcut.
Bedelli Üniversite benim için sürpriz olmadı
aynen mevcut , el altından veya zor olacağına devletin yapması daha iyi.
Hocam parayla okumak başka para verip diploma almak başka benim görüşüm.
Şimdi sen 6 sene parayla okuyosun ama bişeyler öğreniyosun sonuçta özel üniversitede olsa eğitim alıyosun stajı vs bilmem nesi oluyor. Tabi bunu bu şekilde kullanmıyolar orasıda var
Ben hayatımda doktora 4 kere gitmişim direk para verip tıp diploması alamam doktorluk yapamam yada fizik vs yapamam. Konuyu açan arkadaşın dediği ver parayı hiç gitmeden al. Bilmiyorum karışık durum yani, gerçi ne yaparsalar yapsınlar zaten memleket batıyo varsın herkes doktor olsun nasıl olsa bi baltaya sap olamayacaklar diplomada olsa..
bazı bölümler hariç, doktorluk olmaz , açık öğretim bölümleri olur tahminen.
Bilginin kaynağı nedir hocam, bedelli üniversite olarak arattım değişik şeyler çıkıyor hep
Parayı verip hiçbir dersten geçmeden diploma almak akıl işi değil zaten. Bence 2 yada 3 dersten adam geçemiyordur yıllarca, devlette diyetini öde geç dicektir.
tek sınav, tek okul, tek millet, hedef 2023
Hocam şu parayla ders geçiren üniversiteler hangileri bi söyleyin gidelim alalım diplomayı en azından saçma sapan hocalar ile uğraşmayız, yada ciğeri beş para etmez ev sahiplerine bosuna para yedirmeyiz.
Not: Benim 3. üniversite olur ama yinede verir parayı okurum
özelden yollıyım
Ya sağlam kaynağınızı yazın yada insanları tahrik edecek konular açmayın.Konu belki doğru belki yanlış ama şundan okadar emin oldumki insanları kışkırtıp kin ve nefret ile doldurup birbirine düşürmek isteyen kişiler var r10 da, işleri güçleri bu.
neden tahrik oldunuz
Afedersiniz ama böyle saçma birşey olabilir mi?
4 sene okumayayım , 4 sene çalışayım , 19 bin lira biriktireyim ve istediğim 2 ,3 bölümden tek seferde diploma alayım
Siz bu konuyu açarken gerçekten mantıklı bir yönünü görerek mi açtınız?
istediğiniz bölüm değil, seçilen bölümlerden istediğiniz.
son olarak arkadaşlar, yaşı genç arkadaşla konuyu yanlış anlamış, daha önceden tek sınav ile lise diploması verildi belirli bir ücret karşılığı.
bu olay daha önce mecliste tartışılan mesleki okullar ve liseler için olan
hızlandırılmış açıköğretim projesinin
önlisans ve lisans bölümleri için olanı.
nasıl olur ismi ne olur bilemem, ancak sonuç itibari ile bazı şartlar ile yerine getirildiğinde ilerleyen günlerde beraber göreceğiz.
konu gayet ciddi, olur veya olmaz, bu konudan kalkıp yeaa 19 bin verip doktor olacağım diyen bazzıı arkadaşlar emin olun öyle birşey yok, olsada zaten siz alamazsınız