MaveraHizmet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
beni pek ilgilendirmiyor ben okudum okuyacağımı ama hile hurda i,le yapacaklarsa hiç olmasın. ama ihtiyacı olup diploma isteyen birti varsa temel eğitim verilsin bence.

açık öğretim denilen bir kavram var, kanunen örgün öğretim ile aynı hakları var.
devlet eğer diploma verirse adam alır, nasıl bedelli para verip askerlik yapmıyorsa.

daha çoook eskiden olmuştu, tek sınav ile lise diploması verdiler, bence böyle birşey olacak.
Zorunlu askerlik konusuyla diploma konusu aynı şey değil. Zorunlu askerlik olmasa da olur. Askerlik bir meslektir ve her meslekte olduğu gibi profesyoneller tarafından icra edilmelidir. Askerlikle ilgisi ya da askerliğe isteği olmayan birinin askere gitmemesi toplumda herhangi bir çöküşe neden olmaz. Ama diploma öyle değil. Doğru düzgün eğitim vermeden verdiğiniz her diploma toplumun yozlaşmasına atılmış bir adım olur. Açıköğretimde bazı bölümler var ki hangi akılla örgün eğitim dışında tutulduklarını anlamak zor. Felsefe mesela. Antik çağdan bu yana akademide yapılır. Felsefeyi kitaptan okutup lisans diploması veremezsiniz. Kitaptan okuyan insan en fazla kişisel gelişimine katkı sağlar. Mantık ilkeleri çerçevesinde düşünce üretebilmesi için akademik ortamda bulunması gerekir. Daha bir ton böyle bölüm var açıkta. Öyle bir şey yaparlarsa bir türlü kotaramadıkları eğitim sistemini iyice çökertirler. Ve dediğim gibi çok büyük toplumsal sonuçları olur.