Yakında açıklanacak arkadaşlar sağlam kaynaktan bilgi aldım.
Sayı sınırlaması olmadan ikinci öğretim devamı olmayan herkes bu kanundan faydalabilecekmiş, bazı lisans bölümleri hariç - şuan kesinleşmemiş, 19 bin tl veren herkes lisans diplomasına sahip olabilecek.
bedelli askerlikten sonra ilaç gibi gelen bu haber, üniversite okuyamamış herkes bu sayede istediği bölümün parasını verip üniversite mezunu olabilecek.
alınan diploma özel bir statü içermeyecek diğer lisans mezunları ile aynı haklar tanınacak.
Konu maxi geyikte olmadığına göre ciddi
Ama o diplomanın piyasada değeri olmaz,
sonuçta hangi üniversiteden hangi fakülteden verildi belli.
En basitinden Anadolu Üniversitesinin verdiği diplomalarda bile detaylı incelerseniz açık öğretim ve normal öğretim farkını görebiliyorsunuz, fakülte adı farklı oluyor.
Ancak kişi torunlarına anlatır, ben mak. mühendisiyim evladım der
Bir de devlet memurları eğitim durumlarına göre maaş alıyor, tüm lise mezunu devlet memurları lisans mezunu hatta yüksek lisans mezunu olur. Bu durum yol su elektrik olarak devlete ek yük getirir, bir kere 19k TL alacak devlet sonra her ay personel başı 600 TL fazla maaş verecek.
İleride istatistiklere bir bakıyorlar toplumun %80'i yüksek lisans mezunu, %75'i doktara yapmış.
Sonra çıkarlar derler, dünyanın neresinde nüfusun %75'i doktora yapmış Türkiye eğitimde dünya lideri
Herkes de doktara ünvanı var ama 2*2^3 sonucunu bulmak için yurt dışından matematikçi ithal ediyoruz