ahmetgntp adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1 Bilişimci
1 Kimyager
1 Hemşir
1 Ticaret Uzmanı

4 kişi bir şirket kurmayı planlıyoruz.
Şirket parfüm , sıvı sabun , sabun ,yüzey temizleyici ,çamaşır suyu gibi maddeler üzerine kurulacaktır.
10.000 TL *4 ile girişimlere başlayacağız yakın zamanda.
Bu alanda tecrübeli işler yapmış dostlardan öneriler ve dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgilendirici yorumlar alabilir miyim ?
Selamlar,

Benim gördüğüm en önemli sorun müşteri analizidir. (Şahsınıza özel bir yazı değildir, hatalı düşüncelerin en başında gelen düşünceyi paylaşıyorum) Siz işi kurduğunuzda müşteriler kapıda sıraya girip lütfen ürünü satın bize demeyecekler.

Çok iyi analiz yapın, ürünü satacağınız kesimi netleştirin ve görüşmeler yapın, hiç bir zaman %100 güvenmeyin, bu ürün olsa hemen 100 ton satın alırım diyen adam ürünü getirdğinde 1kg bile satın almayabilir.

Yani birileri oooo harika ürünmüş dediği için risk alıpta fazla üretim yapmayın.

Kosgeb desteklerine bakabilirsiniz.

En en az 6 ay hiç gelir gelmeyecek gibi düşünmenizi öneririm. Genellikle bu süre daha uzun olur, bu sürede cepten yiyeceksiniz.

Heves kırmak istemem, sermayeniz bir miktar az geldi bana, eğer ileride sermaye arttırımı yapma imkanınız yoksa, işi kurmayı tekrardan düşünmenizi öneririm.

Yanlış anlamazsanız; Şu an yeni bir işletme kurmak için doğru zaman olmayabilir, piyasaları ve ekonomiyi objektif kaynaklardan araştırmanızı öneririm.

Bir de, tüm ortakların yekinlikleri ve işe olan faydaları aynı olmayacak, hepiniz aynı sermayeyi koyuyorsunuz diye herkesi %25 ortak yapmayın, kimin faydası fazla ise o daha fazla hisse almalı. Bu şekilde olmazsa ileride ortaklardan biri yada bir kaçı size yük gelmeye başlar, yaw ali pek iş yapmıyor ama %25 ortak, aliyi aradan çıkarsak bir personel alsak aylık 2.500 TL maaş versek daha çok kar ederiz düşüncesi başlar.

Herkes hakkı neyse onu alsın.

Profesyonel yönetimi de tavsiye ederim, hiç kimsenin şirketten para çekmediği, çalışan kişilerin maaş aldığı sistem gibi düşünebilirsiniz.

Yaklaşık 9 proje batırmış biri yazıyor bu mesajı

Başarılar.