@PaSaSa; Önerim basit temel bir video veya kitap bitirmenizdir benim temelim bir C++ eğitim seti ile başladı C# ile biraz daha pekiştirdim.
Genede bu kurslara başlasanız'da temeller anlatılmakta ve rahatlıkta bir yere varırsınız ama insan sonuçta hocalar temelde anlatmadıklarını siz biliyormuş gibi anlatabiliyor ve o ufak anlamadığınız şey o koça iskelete mal olabiliyor sizin gözünüzde tavsiyem basit bir php veya python ile başlayın ufak uygulamalar ve veri cekme işlemleri yapın fazlası ile yetecektir.
*Değişkenler
*Sınıflar
*Cast işlemleri
*Döngüler
*Fonksiyonlar
*Basit fonksiyon kullanılmarı
*Kütüphane
(Altakiler olmasada bir şey fark etmez.)
*Veri tabanları
*Hosting ve Sunucu kavramları
*IDE ve Debug
*Hata cıktılarını okuma

Udemy'de şöyle bir durum söz konusu eğitmenler çok iyi ve eğitici. Hemen satın alabiliyorsunuz ve kullanabiliyorsunuz. Hocanız ile etkileşiminiz var örneğin Udemy soru cevap bölümünde hocanıza örneğin kursun şu bölümünde şunu anlamadım veya şöyle bir sorun var dediğinizde cevap alıyorsunuz eğitmeniniz size dosya , kod vs gönderebilmektedir gibi gibi ve örneğin bir e-ticaret sitesi nasıl yapılır diye bir eğitim var. Bunu kitapta okuyarakmı open source inceleyerekmi yoksa hocanın anlatımı ile parca parca ilerleyerekmi daha rahat öğrenirsiniz.
(Ek olarak Yotubede'de başarılı seriler var ASP.NET konusunda ise yoksun. PHP konusunda Emrah Yüksel kesinlikle bakabilirsiniz Udemy'de kursuda mevcut ama YT serisi gayet başarılı)