Hocam açıkçası İzmir'de BilgeAdam ile görüştüm fakat durum el vermedi ve kaydolamadım. Kendi kendimi bir aşamaya kadar getirip en azından iş bulma evresine kadar sonrasında daha da öğrenmek için elimden geleni yapacağıma şüpheniz olmasın. Yazılım sektöründe iş sahibi olmak istiyorum. Yazılımı seviyorum ama pratik yaparken, yeni bir dil öğrenirken genelde herkese gelen bunalma hissi geliyor ve bırakıyorum. Yada daha da ilerletemediğim için açıkçası kafamda soru işaretleri oluşmaya başlıyor. Bunun önüne bir türlü geçemiyorum. Ama bu kez anlamasam bile baştan deneyerek araştırarak bir seviyeye kadar gelmek istiyorum. 20 yaşındayım açıkçası biraz geç kalmış gibi de hissediyorum arada, bu zamana kadar en azından bir dilde uzman seviyede veya ortalama bir seviyede olmam gerektiğini düşünüyorum. Yaşım geç mi? Düzenli ve istikrarlı çalışma ile ne kadar bir sürede iyi bir seviyeye gelebilirim? bu soruları sorup duruyor şuanda bile araştırmasını yapıyorum.

İlginiz için çok teşekkür ederim.
Hocam, işin içinden çıkamadığımız durumlarda hepimizin başına gelebiliyor bu tarz sıkılma, bunalma hissi gibi durumlar. Ama şu bir gerçek ki, küçücük de olsa bir projeyi bitirip, onun çalıştığını gördüğünüz an, sizden daha mutlusu olamaz. Şahsen ben böyle hissediyorum. O yüzden bıkmadan usanmadan mantıklı bir şekilde pratik yaparak kendinizi geliştirmeye devam edin derim. Kişisel görüşüm yaş olayını kesinlikle kafanıza takmamalısınız. Benim yaşım 32 hala yazmaya ve kendimi geliştirmeye devam ediyorum. Kaldı ki çevremde 40 yaşında kişiler de görüyorum yazmaya ve hala daha bir şeyler öğrenmeye çalışan.