Vergiseldestek1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Değerlendirilmesi lazım her zaman mantıklı olmaz

Sn. @Sadraf; Kosgeb ve şirket türleri ile ilgili verdiğiniz bilgiler için teşekkürler ancak Limited şirketle ilgili düzeltmemiz gereken bir kaç husus var. Limited şirketlerde ortakların şahsi mal varlığına dokunulamaz diye bir kural yoktur. Şirket müdürü olan ortak mal varlığı ile sorumludur. Bunun dışında müdür olmaksızın sermaye koyan ortak ise şirketin borçlarına karşı sermayesi oranında sorumludur. Buradaki kritik kelime sermayesi "tutarında" değil "oranında" olması. Öncelik olarak şirketin mal varlıklarına el konulur borcun kalan kısımları şahsi mal varlığınızdan alınır. Tabiki sermaye yapısına göre limited düşünülebilir fakat borç tarafından bir avantaj olduğunu söylemek doğru olmaz. Son zamanlardaki girişimci teşviklerinin de şahıs işletmelerinde mümkün olduğunu söylemekte fayda var.

Ek olarak bir arkadaş basit usül önermiş ancak e-ticarette basit usul olamayacağı net olarak basit usul rehberlerinde yazılmaktadır. Ben bir kaç defa denedim gelen yoklama memurları kabul etmedi. Bulunan ile ve yoklama memurunun konuyu bilmemesine göre değişiklik gösterime ihtimali düşük de olsa vardır ancak yaptırımları olduğu unutulmamalıdır.
Aynen haklısınız. Fakat arkadaşın yapmayı düşündüğü işin büyüklüğünü kafamda canlandırarak şahsi yorumumu yaptım. 10 bin lira sermayeli kurulan şirket gibi...
Elbette limited şirketin, şahıs şirketine göre yükümlülükleri ya da masrafı fazladır. Ancak abartı bir şekilde değil. Ben kendi tecrübelerime ve gördüklerime dayanarak fikrimi söyledim.