merhaba forum halkı, öncelikle bu konu biraz isyan biraz sitem biraz arayış biraz öğrenme çabası. yani kısacası karışık bir konu olduğu için off-topic'te açtım. şimdi konuya gelecek olursak ben genç bir öğrenciyim ve birkaç aydır adsense işini öğrenmeye çabalıyorum. makale yazıyorum. biraz instagramla uğraşıyorum falan. yani internet dünyasında 3-5 bir şeyler kazanmak için çabalıyorum. ama gel gör ki en fazla kazandığım ay harçlığımı çıkarabildim. biliyorum birkaç ay çok büyük bir zaman değil ama ben kendimi arpa boyu yol kat etmiş bile hissetmiyorum. bu işlere hiç başlamamışken yapabileceğim şeylerden fazlasını kendimde göremiyorum şu an.
yakındığım, dert yanmak istediğim konu ise bir şeyler öğrenmek istiyorum ama neyi nereden öğreneceğim hakkında bir ipucu dahi bulamıyorum. matematik ya da fen gibi bir şey de değil ki bu gidip kitabını alayım okuyup öğreneyim. kazandığını, bildiğini ifade eden onlarca insana yüzlerce soru sordum belki öğrenebilmek adına. ama kimse tabi ki bildiğini anlatmak istemiyor. bu çok doğal çünkü kimse rakip istemiyor. e bu insanların söyledikleri hep yuvarlak bilgiler. internette araştırayım diyorum internette var olan bilgiler de zaten artık herkesin bildiği şeyler. web üzerinden para kazanmak için hangi vasıfların gerekli olduğu bile karmakarışık bir durum. kendimce düşünüyorum ve nasıl bir plan yapmam gerektiğine bile karar veremiyorum. ingilizce bilmeli miyim? kod bilmeli miyim? herhangi bir kursa gitmeli miyim? neyi hangi sırayla öğrenmeli miyim? e haliye öğrenci olduğum için sermaye harcamadan neyi nasıl yapabilirim? neyin öğrenilmesi gerektiği, öğrenilmesi gereken bilgilerin de nereden ne zaman ve hangi sırayla öğrenilmesi gerektiği bile benim için muamma.
eskişehir'de yaşıyorum. açıkçası bi işin ucundan tutmak istiyorum artık. yol göstermek isteyen üstadları konuya davet ediyorum. ve eminim benim gibi düşünen çok fazla insan var. onları da konuya davet ediyorum. saygılar.
Çok klişe olacak ama araştırman lazım. Armut piş ağzıma düş ile olmuyor bu işler. Kimse size özel ders vermek , işin ince noktalarını gösterip nereye yoğunlaşacağınızı söylemek zorunda değil. Kaldı ki böyle bir durum olsa ortalık adwords uzmanı kaynardı. İnsanlar, zor ve acı deneyimlerle kazandığı tecrübesini direkt paylaşmak istemiyorlar doğal olarak. Ek olarak sana yol gösterenler de biliyor diye bir kaide yok. Ben android programlamaya başlarken eclipse mi kullansam android studio mu diye araştırırken herkes eclipse kullan diyordu. Şuanda eclipse silindi gitti, android studio çok daha iyi bir durumda. 6
Velhasıl yeni bir şeyler öğrenmek sancılı bir süreçtir. Hele ilk zamanlar. Biraz sabır gösterip çaba sarfedersen istediğini elde edeceğini düşünüyorum.