digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir konu hakkında bilgisi olmayan insanların yorum yazmasına çok kızıyorum.

Booking.com Amerikan şirketi değildir. Hollanda Merkezlidir. Tek merkez ofisi Amsterdamdadır. Yani Amerika'da da vergi vermiyor. r10 amerikadan girip platin üyelik alan adamlar için amerikaya vergi ödemeli midir? Bir yorum sallamadan önce adamların sitesine bakabilirsiniz nerede oldukları yazıyor.

2) Booking.com aracı şirkettir. Booking.com otellerden %15 komisyon alır. Bu komisyondan devlet vergi alsa toplam tutar üzerinden %2-3 vergi alabilir en fazla. Oysa booking.com işleri o kadar kolaylaştırır ki bir çok insan doğru oteli bulur ve verdiği paranın karşılığını alır. Böylece kötü tesisler ile turist kaybetmezsiniz.
Booking.com ile siteye gelen müşterilet ödemelerini otellere yapar. Bu otellerin vergisini tam verip vermediği devletin denetimindedir. Ki otellet giriş yapan herkes için emniyete kayıt oluşturur kimlik fotokopisi alır ve bildirimde bulunur. Bildirimde bulunmamanın cezası ağırdır. Bu yüzden otelde kaç kişi kaldı elbette bilinir. Bookingin kaç müşteri gönderdiğinin önemi yok eğer oteller herkese fatura keserse vergi kaybı sadece bookingin komisyonu üzerinden gerçekleşir.
''After receiving and then reviewing the file, the tax department concluded that Booking.com is not exempt from tax because it has two permanent establishments in Hanoi and Ho Chi Minh City.''

Booking.com Vietnam da vergi ödüyor, Türkiye'de ödemesin diyorsunuz. Bu nasıl bir mantık anlamadım. Hayır yani booking.com'un gizli olarak ceo'luğunu yürütüyorsanız ayrı.

Browland adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Siz kazandıklarınızdan ne kadarını vergi olarak veriyorsunuz? Elinizden gelse 1 kuruş vergi vermeden tonla para kazanmak derdindesiniz.

Ben kazancımın yarısını niye devlete vergi adı altında haraç olarak vermek isteyeyim.

Eğer çok savunuyorsanız onlar kadar büyük firma kurunda ülkeye katkınız olsun.
Konunun sizin vergi ödemenizle ne alakası var? İster ödeyin, ister ödemeyin. İnanın Devlet sizin ödediğiniz vergiye muhtaç değil. Burada milyon dolarlardan bahsediyoruz ki bu paralar bu firmalara devede kulak.

Bu şirketlerin vergi ödemesine karşı olan arkadaşlara;
Bu firmaların verdiği vergiler bize yol su olarak geri dönecek. Bu firmaların ceoları bile firmalarını bu kadar savunmazken siz hayırdır? Türkiye'de yaşayıp Türkiye'ye faydası olacak bir şeye karşı çıkmak nedendir?

Şu mesaj yeterince anlaşılmadı herhalde; her ülkede bu firmalar vergi ödemiş. Ödemediği ülkelerde de bu firmalara yaptırımlar uygulanmış::

Sanki Türkiye'de değilde başka bir Ülkede yaşıyorum Allah'a kurban olayım.