Bir konu hakkında bilgisi olmayan insanların yorum yazmasına çok kızıyorum.

adaletinsesiyiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kapatsınlar tabi. Burası yol geçen hanı mı? Amerika'ya takır takır vergi öde Türkiye'ye gelince tık yok. Herkese şapur şupur bize yarabbi şükür.
Booking.com Amerikan şirketi değildir. Hollanda Merkezlidir. Tek merkez ofisi Amsterdamdadır. Yani Amerika'da da vergi vermiyor. r10 amerikadan girip platin üyelik alan adamlar için amerikaya vergi ödemeli midir? Bir yorum sallamadan önce adamların sitesine bakabilirsiniz nerede oldukları yazıyor.

sitting adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar siz küçük düşünüyorsunuz ben 150 - 2000 tl veriyorum kime ne zararım var diyorsunuz ama devlet böyle düşünmez.

En küçük örnek geçen sene ülkeye 32 milyon turist geldi ve 26 milyar dolar civarında bir para harcadı. Düşünün ki bunların kaç tanesini bahsedilen sitelerden aldı. Ortalama eminim %85i bu sitelerden aldı ve hiç vergi ödemedi. Siz bu ülkede eşşek gibi her yaptığınız işte vergi öderken bunlar ödemeden gezip gitti.

Bu vergiler sizin geleceğiniz size daha iyi hizmet vermek için alınıyor.Ben hizmet istemiyorum halimden memnunum diyorsunuzo zaman alınmasın evet. Ama bugün bunlar vergi vermeyerek ticaret yaptıkları için siz buna çanak tutup ne olucak kapanmasın derseniz yarın bir gün benim mahallemde şu bu niye yok diye sızlanmayın boş yere.

Büyük avrupa ülkelerinde turistler gecelik ortalama 15 euro vergi ödüyor bunu biliyormuydunuz bilmiyorsunuz.

Biraz geniç açıyla bakın sığ düşünce ile sığ kafa ile değil.
2) Booking.com aracı şirkettir. Booking.com otellerden %15 komisyon alır. Bu komisyondan devlet vergi alsa toplam tutar üzerinden %2-3 vergi alabilir en fazla. Oysa booking.com işleri o kadar kolaylaştırır ki bir çok insan doğru oteli bulur ve verdiği paranın karşılığını alır. Böylece kötü tesisler ile turist kaybetmezsiniz.
Booking.com ile siteye gelen müşterilet ödemelerini otellere yapar. Bu otellerin vergisini tam verip vermediği devletin denetimindedir. Ki otellet giriş yapan herkes için emniyete kayıt oluşturur kimlik fotokopisi alır ve bildirimde bulunur. Bildirimde bulunmamanın cezası ağırdır. Bu yüzden otelde kaç kişi kaldı elbette bilinir. Bookingin kaç müşteri gönderdiğinin önemi yok eğer oteller herkese fatura keserse vergi kaybı sadece bookingin komisyonu üzerinden gerçekleşir.
Bahsettiğin 15 euro vergi de şehir vergisidir. Avrupa'nın turistik şehirlerinde kafa başı alınır, bizde yok bildiğim kadarı ile. Ama şehir vergisinin dışında konakladığın otele verdiğiniz 100 euronun 19 eurosu kdv ye gider, kalan 81 eurodan da giderler düştükten sonra 16-40 euro arası bir rakam gelire göre vergi olarak ödenir. Bu bookingin değin otelin kendi vergisidir. Çünkü booking bir aracı kurumdur işi yapan, satan, faturayı kesen ve asıl vergiyi ödemesi gereken otellerdir.

3) Aynı sistemi uygulayan themeforesta da mı yasak gelsin? Bir çok Türk tasarımcı themeforest üzerinden hem türklere hem yabancılara satış yapıyor. Aynı booking com un aracılık sistemi. Booking.com dan gelen turistler rus PEGASTUR ya da ingiliz THOMAS COOK üzerinden gelse Türk Devleti vergi alabiliyor mu? Neden booking.com üzerinden vergi almaya çalışıyor? Türk Devletinin booking com için hazırladığı alt yapı nedir? Türk Devletinin Amsterdamdaki sunucularda yaratılan katma değer üzerindeki hakkı nedir? Sen Netflix'e para verip izlediğinde Türk Devletinin Netflix'ten vergi talep etme hakkı var mıdır? İnternet üzerinden yazılım ve hizmetler sınırlara takılmadan geçebiliyor. Ya bu yeni dünya düzeninde yerini alacaksın, kendi startup larını destekleyen bir devlet modeline geçeceğiz . Ya da kuzey kore gibi iran gibi içine kapanıp ahmaklığımıza doymayacağız.

4) Booking.com sayesinde hizmetini tanıtan müşteri bulan, ekonomi yaratan bir ton küçük işletmenin zararını Türk Devleti karşılayacak mı? Binlerce küçük ve butük otel motel pansiyon tesis booking. üzerinden müşteri buluyor. Bu tesisler Türk Seyahat acentalarında kendilerine yer bulamıyorken booking in katma değeri ile kendi kaliteli hizmetlerini birleştirip para kazanıyor kazandırıyorlar. Türk Devleti Türkiye'deki her konaklamadan para kazanır. Otelde kesilen faturadan vergisini alır, otelin kullandığı elektrikten vergisini alır, otelin satın aldığı yiyecek içecekten vergisini alır, otelin temizliğinde kullandığı paradan vergisini alır, otelde çalışan adamların maaşından vergisini alır. Booking com tüm parayı yurt dışına mı kaçırıyor?

BU İŞ TAMAMEN SİYASİ OLARAK BİR ZÜMREYE AYRICALIK TANIMAK İÇİN ALINMIŞ BİR KARAR.
TIPKI TAKSİCİLER GİBİ
BOOKING YÜZÜNDEN SEYAHAT ACENTELERİ KAN AĞLIYORLAR, ÇÜNKÜ BEN TÜM SEYAHAT PLANIMI BOOKİNG ÜZERİNDEN YAPABİLİYORUYM VE SEYAHAT ACENTASINA İHTİYACIM KALMIYOR.
LONCA KAFASINDAKİ ORTA ÇAĞIN ÖRÜMCEK BEYİNLİLERİ OSMANLIYI BATIRDIKLARI GİBİ TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ DE BATIRACAKLAR...