Şimdi sistemi bilmiyorum bodoslama konuşacam böyle düşünüyorum.
Booking yada başka bir platform vergi vermiyor ülkemize diyelim. Bu adamlar ülkemizdeki otellerle anlaşması olmadan otel tutamıyo insanlar sonuçta, bu sistemde otellerle anlaşması var. Oteller bu adamlar sayesinde turistle doluyor ülkemize geliyolar, devlet oteller üzerinden bi vergi sistemi koyabilir ne bileyim sonuçta bookingi kapatıyosunda booking vergi vermiyo anlıyorum otellerde onunla anlaşıyo otellerde bi ton vergi kaçırıyodur onlara neden bişey olmuyo.
Bunun takibiyle uğraşmak boşa emek harcatır.
Hangi otel hangi müşteriyi booking'den kazandı, o müşteriden ne kadar kazandı vs.vs sonra o otelden para isteyecekler de ohoo.
Onun yerine gayet açık bir şekilde booking'e deniyor ki, kardeşim Türkiye üzerinden kaç para kazandıysan şu kadar vergini ödeyeceksin. O da devlete afedersiniz bir şey çekiyorsa, buna göz yumulamaz.
Hemen biraz arkada arkadaşın bahsettiği gibi, sen yediğin yemekten içtiğin suya kadar vergi verirken, elin gavuru senin ülkenden milyarlar kazanıp aynı bir *********** gibi çıkıp gidiyorsa buna neden göz yumuyorsun? Dolandırıcının küçüğü büyüğü olmaz, adı duyulmuş tanınmış diye bu onların dolandırdığı gerçeğini değiştirmez, hatta insan insanı dolandırır, bunlar devleti dolandırmaya çalışıyor.