1. sorun çoğunluğunda var bunu tercih yapacağın okula göre bakacaksın
2. geçtiğin üniversitedeki dersler ile eşleşen dersler muaf sayılır 10 tane daha sayılabilir 1 tanede sayılabilir
3. avantajı yok
peki nasil ogrenebilir. her üniversitede değisiyor ya
Tek tek cevaplayayım.
1. DGS taban puanlarına baktığınızda İngilizce ibaresiyle belirtilmiş üniversitelerde öğretim %100 İngilizce. Bunun yanında İngilizce yazmayan üniversitelerin de MYO - Makine bölümünün internet sitesine bakarak öğretim tamamen Türkçe mi yoksa %30 İngilizce mi diye kontrol etmen gerek çünkü %30 İngilizce olsa bile önünde hazırlığı ya sınavla ya da bir sene eğitim alarak her halukarda geçmen gerek. Bunlara ÖSYM Aday İşlemleri Servisi tercih ekranında da bakabilirsin, okulu ve bölümü tercih listene ekledikten sonra yanında yabancı dil eğitim gibi özel şartlar maddeler halinde yazar.
2. Ön lisanstan mezun olup DGS ile lisans bölümüne tercih yaptığında tutturduğun üniversiteye mezun olduğun üniversiteden transkript ve ders içeriği formlarını götürürsün buna göre seni mezun olduğun üniversitede alıp da geçtiğin derslerin yeni üniversitende içerikleri tutan derslerle içeriği tutan derslerin muaf olur. Makine bölümünü bitirip makine mühendisliği bölümüne geçersen birebir bölümler olduğu için YÖK dersleriyle birlikte toplam aşaüı yukarı 16-24 dersten muaf olursun diye tahmin ediyorum. Bu da 3-4 dönem ders eder yani bir buçuk senede alacağın derslerden muaf olmuş olursun 2 buçuk sene daha öğrenim görmen gerekir. Bunlar üniversiteden üniversiteye, ders içeriklerini inceleyip muaf eden hocalara göre değişebilecek durumlar ben tahmini yazıyorum.
Aklına takılan başka şeyler olursa alıntılayabilirsin, hem sen bilgilen hem ihtiyacı olan başka kişiler de bilgilenebilsin.
olaya biraz fransızım da, hangi siteden bakabilirim muaf olabileceğim dersler nelerdir vs. Çünkü biraz çetrefilli bi iş.