masrafları yaparsiniz kosgeb daha sonra taksitler halinde öder. nitelikli iş gücü çalıştırirsaniz yani üniversite mezunu maasinin %60 ini kadinlarda %70 ini veriyor olmasi lazim.
Anladım hocam, teşekkür ederim yanıt verdiğiniz için.
Merhaba,
KOSGEB'in 50 bin lira hibe desteğini almak için önce girişimcilik eğitimini almanız gerekiyor. Bu eğitimler 5 gün sürüyor. Sabah 10:00 ile 17:00 arası...
Eğitimi tamamladıktan sonra yaklaşık 2-3 ay içinde sertifikanız geliyor. Ardından kurmayı düşündüğünüz iş ile alakalı proje hazırlayıp başvuru yapmanız gerekiyor.
Sistem bu şekilde işliyor ancak öncelikle şunu bilmeniz lazım. Kosgeb size iş kurmanız için para vermiyor. İş kurarken yaptığınız harcamaların %60-70'ini size destek olarak geri ödüyor. Yani önce sizin harcama yapmanız gerekiyor. Bu durumda herhangi bir sermayesi olmayan Kosgeb'ten faydalanamaz.
Sorularına gelecek olursak;
-Kosgeb hibe desteği ya da kredisi, kura ile verilen bir destek değildir. Gerekli şartları sağlayan herkesin alabileceği bir destek türüdür.
-Hem sen hem arkadaşın bu destekten faydalanabilirsiniz. Ancak ortak bir işte kullanamazsınız.
-Yukarıda dediğim gibi önce harcama yapıp, ardından bu harcama ile ilgili yaptığınız fatura ve ödeme dekontlarını Kosgeb'e bildirmeniz sonucunda, belli bir kısmını alabiliyorsunuz. Bu ödeneğin size gelmesi minimum 2 ay, maksimum 3 aydır.
-Kosgeb bu destek türünde, size eleman gideri ya da kira desteği olarak belli bir tutara kadar destek veriyor. Aklımda kalan 2 bin lira muhasebe desteği - 18 bin lira ofis ya da yazılım giderleri - 30 bin lira ise kira ve eleman gideri
Merhabalar,
Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim. Yanıtlarınıza istinaden sormak istediğim 1-2 soru daha belirdi.
* Hibeyi ben alıp, arkadaşımla ortak bir yer açabilirim diye düşünüyorum?
* Vereceğimiz faturalar şirketimizin adına mı olmalı ve işimizle alakalı ne alsak veriyorlar mı örneğin kamerayı ödeyip, drone u ödememezlik yaparlar mı?
- Eleman, kira desteği gibi şeyleri de taraflarına sunduklarımızda mı alıyoruz yoksa bir kerelik toplu mu veriyorlar.
Şimdiden minnettarım.