Bundan 1 ay öncesinde gittim.

Ağırlıklı olarak Rize tarafında doğal güzellikten yanaydım.
Trabzon'u Araplar basmışlar arabistana indim sandım. Bu yüzden fazla uzatmadım direk yoluma devam ederek Rize tarafına yol aldım.

Trabzon'da Ayasofya müzesi var. Sümele kapalıydı restarasyondaymış.
Rize'de o kadar güzel yerleri gezdim ki gerçekten insana wow dedirtiyor.
Lakin herkes Ayder yazmış ama ben o kadar detaylı gezdim ki Aydere gittiğimde pek bir şey bulamadım.
Fırına Vadisine gittiğinizde o kısımda orda bir muhlama yiyebilirsiniz. Yol üzerinde çok iyi yapıyorlar.
Onun üzerinde yol Çamlıhemşin sonrasında 2 ye ayrılır soldan giderseniz ayder yaylası sağdan giderseniz diğer farklı yerlere gider.
Öncesinde ben sağdan giderek Zil Kale, Palovit ve şimşir ormanlarını gezdim. Daha sonrasında Fındıklı ilçesinde gecelik 40 TL ye konakladım.
Ardından ilçede yol dağların arasına gittikçe derelere gider. Hacı memete mutlaka gitmenizi öneririm. Derelere girilebiliyor tertemiz ve inanılmaz güzel.
Onun dışında artvin mençuna şelalesi baya başarılı ihtişamlı bir şelalemizdir.
Vakit olursa artvin karagöl gitmenizi öneririm.

Yaylalara gelecek olursak Gito yaylası ayderden kat ve kat iyi bir yayladır. Bulut havuzu görülebilir. Bence buraya kesinlikle gidin ayderden sonra 15km yukarı doğru.
Ayder tamamen turistik bir yer haline gelmiş doğal güzelliğini kaybetmeye başlamış hiç bir yer görmeyene göre güzel ama, sağı solu detaylı gezip görünce bir esprisi kalmıyor hocam.

Kalacak yer olarak genelde ilçelerde konaklayın araç kiralayın daha uyguna gelir ve rahat gezersiniz. Turistik yerlerde 200 TL den aşağı şu mevsimde kalamazsınız nerdeyse.
İlçelerde ben spor daire başkanlığında fındıklıda kaldım dilerseniz orada tanıştığım güzel insanların numarasını verebilirim.
Onun dışında her ilçede genelde öğretmen evleri var 60-70 TL arasında konaklama ücreti var buralarla iletilime geçip öncesinde yer ayırmanız daha sağlıklı olacaktır.