Bilgisayar Allahtan 1,5 sene önce toplamışım yoksa şimdi almaya kalksam hiç alamazdım dolar bu haldeyken
Aynen öyle

) Bizde veri merkezine 1 yıllık peşin ödeme yapmıştık. Yoksa halimiz dumanmış.
İşletim sistemi yapmak kolay değil, çok ciddi maddi ve insan kaynağı gerekiyor.
Zaten sıfırdan işletim sistemi artık yapan da bulunmuyor, şu an hazırlanan işletim sistemleri linux çekirdeği kullanılarak yapılıyor.
Bu güne kadar edindiğim tecrübelere dayanarak söylüyorum
Dünyanın en iyi x ürününü yap, bir yabancı da dandik x ürününü yapsın.
Müşteri gider yabancının dandik yaptığı x ürününü satın alır senin ürününü satın almaz.
Ayrıca; Hepimiz hayat mücadelesindeyiz, 2-3 yılı çöpe atacak zamanımız bulunmuyor. 3 yıl uğraş sistemi hazırla, sosyal medyada senin ürününe b*k atsınlar, devlet destek vermesin, yatırımcılar yatırım yaparsam %90'ı benim desin, daha sonra projeye çöksün, sonra kafanı duvarlara vur.
"Bu ülkede hiçbir başarı cezasız kalmaz"
Kendi içinden birilerinin başarılı olduğunu görmek bizim insanımızın çok canını sıkar ve asla kabul edemez. bir tanıdığı yakını başarılı olduğunda, kendi başarısızlığı aklına gelir ve bunu kaldıramaz.
Ülkemizde ki güç sahipleri çıkarları uğruna hepimizi harcarlar, güç sahipleri için mühim olan ülke değil kendi cepleri ve itibarlarıdır.
Son söz olarak;
Bundan 3-4 yıl öncesine baktığımda ne kadar da aptalmışım diyorum.
Toplumun %60-%70'i ülkeyi gerçek anlamda hiç umursamıyor, ülke alev almış desen, odun getir odun diyecek modda insanlar.
Geri kalanının %80'i de çok da ciddiye almıyor, tın yani diyor.
Benim veya 3-5 kişinin bireysel çalışmasıyla hiç bir şey olmaz, olamaz.
Zaten ben ve benim gibi ülkeyi umursayan insanlar genellikle güç sahibi olmuyorlar. Bir şeyleri değiştirecek güce sahip değiliz.
Bir şeyleri değiştirecek gücümüz olsa bile, değişimi istemeyen çok çok çok güçlü insanlar bulunuyor, bu sistemden beslenen çok güçlü insanlar.
Artık ülkemden yana maalesef hiç ümidim yoktur.
Siz farklı düşünüyor olabilirsiniz, düşüncenize saygı duyarım.
Umarız herşey yoluna girer ve bizde bu mesajları yıllar sonra okuyarak nasıl bir dönemi atlatmışız diyebiliriz.