Anlamadığım şey şu
<?php
$server_adi="localhost";
$veritabani="php";
$sifre="";
//bağlantı oluştur.
$baglanti=mysqli_connect($server_adi,$veritabani,$sifre);
//bağlantı kontolü.
if (!$baglanti) {
die("Bağlantı kurulmaadı: " .mysqli_connect_error());
}
echo "Bağlantı başarılı.";
?>Bu kod neden root olmadan çalışmıyor?
$baglanti= mysqli_connect( [$host, $user, $password, $database, $port, $socket])
ana kod bu.
$host => localhost
$user => ?
$password => ?
$database => php
$port ve $socket => yok.
Ben "php" kullanıcısına bağlanmasını istiyorum.
root nerden çıktı

"phpmyadmin'e giriş için kullanıcı ismi olduğu için mi zorunlu olarak yazılıyor?
Bu tarz programlarda genelde program kendi, kullanıcı adını root, şifreyi de boş yada root olarak ayarlar.
Benim yazdığım kod çalışıyorsa zaten sen php diye veritabanı oluşturmuşsundur, kullanıcı oluşturmamışındır. Öyle tahmin ettim ondan o şekilde yazdım.
$host => localhost
( Burda veritabanının nerde olduğunu belirtiyorsun, eğer farklı sunucuduysa onun ip adresini yazıyorsun )
$user => ?
( burda mySQl için kullanıcı oluşturuyorsun, sen sunucuda çalışmadığın için senin program otomatik olarak onu root yapıyor, eğer cpanelde olsaydı orda kullanıcı oluşturcaktın ve veritabanına yetki vericektin )
$password => ?
( bu da kullanıcı adının şifresi senin program boş yada root olarak ayarlamıştır. )
$database => php
( bu da oluşturduğun veritabanının adı )
$port ve $socket => yok.
( eğer localhost dışındaysa hangi portta olduğunu ayarlıyorsun )
xamp da kullanıcı oluşturmasını bilmiyorum. oluşturuluyor mu oluşturulmuyor onuda bilmiyorum
Oluşturduysan birde, o kullanıcı için o veritabanına yetki vermen gerekiyor. Onu da bulman lazım