Açıkçası böyle bir sistemden haberim yoktu, konuyu görüp geldim.
Bir girişim olarak takdir ettim. Büyük bir işe kalkışıp altından kalkmayı başarmışsınız, tebrik ederim ancak kafama takılan birkaç soru var cevaplarsanız çok memnun olacağım.
Gözüme çarpan ilk şey tabiki WHMCS'ye rakip olması oldu ancak her ne kadar bir kısaltma da olsa isimlerin benzerliği kimsenin gözünden kaçmamıştır diye düşünüyorum, bana bu biraz yanlış geldi. Daha henüz yolun başındayken ismi değiştirmeyi düşünür müsünüz?
Yine yazılımınız WHMCS'nin bir rakibi ancak benim gördüğüm ikisi arasında çok temel ve önemli bir fark var, tema ve eklenti desteği. Ben sizin yazılımınızda tema ve eklenti ile ilgili bir bölüm göremedim. Scriptin tema ve eklenti desteği mevcut mu, değilse ekleyecek misiniz?
Son sorum da konu içinde bir çok kez dile getirdiğiniz uluslararası muhabbeti. Yazılımı Dünya'da bu alanda iyi yerlere getirmek istiyorsunuz anladığım kadarıyla, bunun için neler yapacaksınız, nasıl bir yol izlemeyi düşünüyorsunuz? Bunu başarsanız oldukça ses getirecek bir iş yapmış olursunuz, o nedenle bu kısmı gerçekten merak ettim ve bence olabildiğince üzerine düşmelisiniz bu kısmın.
İlginiz ve beğeniniz için teşekkürler.
Kısaltma olarak özellikle whmcs benzesin veya anımsatsın diye bir düşüncemiz olmadı. Bunun altını çizmem gerekiyor. Temelde bizim sistemimiz sadece hosting/sunucu veya alan adı tescili üzerine kurulu değildir. Web ve internet üzerinde aklınıza gelebilecek her türlü dijital ürün ve hizmeti kolayca listeyerek satışını yapabilmekte ve yönetimsel tüm araçları, hiç karmaşıklığa girmeden gayet basit ve kolay bir şekilde kullanımı sağlayabilmektesiniz.
Ana hedefimiz sadece Türkiye çapında pazarlama değil, dünya pazarında işlem görmektir. Bu nedenle isimlendirme olarak yerli ve Türk bir isim değil ingilizce olarak her milletten insanların anlayabileceği şekilde, Web Solutions Control and Management System olarak düşündük. Bununda kısaltması doğal olarak WSCMS olmaktadır. Bizim whmcs ile ilgili bir iddiamız veya söylemimiz söz konusu değil, daha iyi veya değil, rakip veya değil bu konu bizim için bir anlam ifade etmiyor. Bunun kanaatini kullanıcılar yapar ve hakettiği konuma getirir.
Sistemin yapısı geliştirilebilir modül ve tema üzerine kuruludur. Nesne tabanlı MVC mimarisi ile geliştirilmiştir. isteyen yazılımcılar yeni modül geliştirebilir, hatta modül satışı dahi yapabilirler. Tema yapısı açık kaynaktır. Mevcut tema üzerinde kendi temanızı entegre edebilir veya düzenleme yapabilirsiniz. Ayrıca vakit buldukça bu gibi konularda dökümantasyon yayınlayacağız.
Yurtdışı konusunda ciddi reklam ve tanıtım kampanyaları hazırlıyoruz. Kısa süre içerisinde yurtdışı reklamları dolaşımda olacak. Elimizden geldiğince yurt dışı pazarında etkin rol oynamaya gayret edeceğiz.
Uluslararası konusunda özellikle üzerinde durduğumuz husus, ister Türk ister yabancı her firma ve bireylerin Wscms üzerinden yurtdışına kolaylıkla açılması ve ticaret yapabilmesini sağayan bir sistem olduğudur. Yani hedefinizi büyük tutup ürün ve hizmetlerinizi yurtdışına pazarlamanız artık çok kolay. Teknik herhangi bir bilgiye ihtiyacınız yok. Sistem herşeyi kendisi işlemektedir. Türkiye'den Faruk girdiğinde ürün ve hizmetlerizi Türkçe + TL görür. Amerika'dan Michael girdiğinde English + USD görür diğer diller de buna dahil. Yani Türk firma ve bireyleri yurtdışına satış yapmaları konusunda TEŞVİK, DESTEK ve YOL GÖSTERİCİ rolü üstlenmekteyiz.