İşte o zaman bu uzungöl ve sair yerleri tamamen plan dışında bırakın. Popüler olmayan, yolda sorup öğrendiğiniz yaylaları tercih edin. Tabii bazı yaylaların çıkışı 2-3 saat sürer şehirden. Bazılarının yolu çok zorlu olabilir araç için. Üstelik hepsine konaklama hizmeti bulamazsınız. Bunları da öğrenmek lazım çıkmadan evvel. Onun dışında, popüler yerler Arap turistlerin gözdesi. Gözde olunca da turistik kasaba halini aldı hepsi. Tadı kalmadı ve sukünet de gitti, bildiğin Çeşme, Bodrum kıvamında kalabalık oluyor. Bilinmeyen yerlerde konaklama işi zor; kötü bir handikap var yani. Sabah çıkıp akşam inmek şeklinde düşünülebilir.
hocam turistler yüzünden mi desem artık kimileri yüzünden herşey 2 3 katı oldu. ben günümü yolda degilde böyle kimi zaman oturup çayı yudumlayarak manzaraya karşı. kimi zaman yürüyerek gezmek. hayat çok kısa türkiye de öyle güzel yerler var ki. ve dediginiz gibi konaklama çok önemli
Hocam uzungöl , ayder konaklamaları bu sezonda pahalı araplardan ötürü. Ama sultanmurat'da konaklayın derim. Ahşap bir otel sakindir. Otel ulusoy'lara aittir. ama diger konaklamalar karadenizde hep sıkıntı bu aylarda araplar sağolsun. Ben köyümde olsaydım suan bursadayim sizi seve seve ağırlardım.
Sultanmurat'da geceleri eğlence vs düzenlenir izlersiniz.

ama tabiki arayın fiyat alın ben fiyatları bilmiyorum.
ekimde gidecem hocam o zama araplar inşallah çoktan gitmiş olur onlar yüzünden herşey 2 3 katı oldu. kendi ülkemizde rahatça gezemiyoruz