Merhaba, dışardayken ve seyahatlerde işlerimi halletmek için bir macbook almayı planlıyorum. Air bizim sektördeki insanların işlerini pek görmediğinen pro'ya karar verdim. 128gb da kesmeyeceğindne 256 almak şart gibi. MacOS kaç gb kaplıyor bilmiyorum gerçi ama sanırım 50 civarı alıyormuş.

Şimdi sıkıntım şu, macbook pro 256gb en ucuz hepsiburadada ondada 7050 den girisi 7890 a gümüş rengide 7300 lere çıktı dolar malum. Diğer sitelerde daha da pahalı.

Apple'da eğitim kampanyası var beats solo 3 kulaklık ile birlikte 8300'e veriyorlar. O kulaklık 1.5 tl değerinde satabilirsem karda edebilirim diye düşünüyorum ama oda belli olmaz.

Macbook kullananlar/almayı düşünenler hepinizin yardımlarını bekliyorum sizce nasıl bir plan yapmalıyım?

Kasım sonunda black friday var onu beklesem sizce hatrı sayılır bir indirim olur mu? Dolarda artışa devam ediyor 3 ay sonra kim bilir ne olur. Ya da direk parayı basıp alsam mı en ucuz hali böyle mi olur?

Ay sonu almanya/fransa/hollanda'ya gideceğim ama oradaki fiyatlarada bakınca euro pahalı olduğundan yine pahalı oluyor, apple'ın yurt dışı ürünlerine destek vermemesi de cabası.

Sizce ne yapmalıyım?