dboz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Uyarınız için teşekkürler. 404 yazılar sitemin ilk zamanlarında alakasız olarak yazdığım yazılardan oluşmaktaydı ve bunları silmiştim. Sildiğim yazıları 404 yönlendirme yaptım.
Sizin tavsiyeniz ne olurdu? Tekrar teşekkürler.
Alakasiz yazi oylece kalacak ya da cok fazla degilse sayisi silip 404 olarak birakacaksin.

BarisCaan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ne farkı var? yanlış anlamayın bilmediğimden soruyorum. bu da bir nevi 301 yönlendirmesi yapmak olmuyor mu? böylece, uzun vadede google bu 404 sayfalarının ana sayfaya yönlendiğini görüp search console üzerinden silmeyecek mi?

cevap için şimdiden teşekkürler.
Farki;

301 yonlendirmesi adres degisikliginde yapilir. Var olmayan URL'yi anasayfaya yonlendirirsen Google anasayfada icerigi bulamadigi icin anasayfanin otoritesini dusurecektir. Hatta soyle test et istersen; 1. sirada olan bir sayfani sil, 301 ile anasayfana yonlendir. Bir sure sonra anasayfa o 301 cektigin sayfanin yerini alacaktir ama ilerleyen zamanlarda anasayfan o aramadaki 1. sirasini kaybedecektir, cunku giren ziyaretci aradigi icerigi anasayfanda bulamayacak. Kisacasi, 404 sayfalarinda arama kutusu koyabilirsin, benzer konular koyabilirsin ama 404 sayfalarini anasayfana 301 cekersen anasayfanin otoritesini zamanla yok edersin.