Hocam yanlış anlamayın ama neredeyse her 5 üniversite mezunundan 2'si mühendis

Eskisi gibi bir numarası kaldığını düşünmüyorum. Ancak köklü bir üniversitede okuyup bir fark yaratabilirsin. Yoksa klasik olan "kendini geliştirdin mi hangi üniversiteden mezun olduğunun bir önemi yok yeav" diyenlere aldırma. Çünkü böyle konuşan 10 kişiden 9'u kendini geliiştirmiyor
Şu an aklıma 4 tane arkadaşım geldi. Üçü işsiz ve kalan bir kişide inşaat mühendisi. 1700 liraya sabah 8 akşam 8 afedersin it gibi koşturuyor. Değer mi? Şimdi birçoğu Kpss'ye girdi ve memur olmak istiyor.
Zamanında işletme/iktisat mezunlarıyla dalga geçiyorduk "her 10 kişiden 9u işletme/iktisat mezunu" diye, artık bu kervana mühendislerde eklendi
Bu yazdıklarıma bakıp ümitsizliğe kapılabilirsin. Başarılı olmak istiyorsan:
1- Gece gündüz çalışacak ve işi en ince ayrıntısına kadar öğreneceksin. Yoksa inşaattaki işçilerin oyuncağı olursun. Çoğu işçi inan bana birçok mühendisten daha çok şey biliyor, mühendise akıl veriyor şöyle olacak böyle olacak diye.
2- Torpilin olacak, güzel bir yere oturacaksın ve kontrol ayağına o şantiye senin bu şantiye benim gezeceksin.
Bu işin 3. bir seçeneği yok. Ama mühendislikler arasında yazılım ve bilgisayar kanadından yürüyebilirsin. Oradan ekmek hep çıkar.