HasanAYT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Emin olun böyle bir yorum geleceğini biliyordum ama konu içinde de bundan biraz çıtlattım. Teknik olarak bir konuda hemen uzmanlaşmayı beklemek ahmaklıktan başka bir şey değildir. Konunun ucu açık kısaca sormak istediğim tek şey udemy ile bir şeyler yapabilen var m? Bu videolar sayesinde kendini geliştiren var mı ? ( İllaki vardı ama dediğim şey örneğin realde daha kısa sürede anlayacağın şeyleri bunlar saatlerce(günlerce) anlatabiliyorlar.

Teşekkür ediyorum bir de aktif olarak kullanan biri olarak memnun olduğunu önerdiğiniz eğitmenler olursa ben de memnun olurum

Hocam videoda senin webde farklı sitelerden farklı kaynaklardan kendi kendine öğreneceğin şeyler disiplinle anlatılıyor.
Yani normalde iyi hazırlanmış bir ders her zaman kendi kendine öğrenmekten daha hızlıdır.
Ama kendi kendine öğrenmek daha kalıcıdır.
Diğer yandan youtube da udemy'de olan konular ile ilgili binlerce bedava video da var.
Ama tüm bu bilgileri hiyerarşik bir sıraya sokmak disipline etmek ayıklamak çok vakit alır.

Haklı olabileceğin tek konu ise şu.
Pedagojik formasyon aldım. Eğitim Bilimi başlı başına bir bilim dalıdır.
Bir konuyu öğretmek için o konuyu çok iyi bilmek yetmez.
Bir konuyu öğretmek için gerekli kazanımları belirleyip, hedefleri belirleyip, bu kazanım ve hedeflere gidecek stratejiler üretmek gerekir.
Özellikle teknik konularda verilen derslerde işi bilen ama işi öğretmek konusunda zır cahil adamlar videolar çekip koyabiliyorlar.
Bu da öğrenme konusunda öğrencinin hem para verip hem de ekstra çaba sarfetmesine neden oluyor.
90 iq lu bir adama basitçe anlatılabilecek konular cahilce karışık hale getirilip 110 iq lu bir adamın bile içinden çıkamayacağı bir hale getirilebilyor.