EgemenPolat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar,

"işi hakkı ile yapabilecek potansiyelde oldugunu bildiği için normalden 25 kat fazla fiyat cekenler,"

Yazmışsınız hocam, amacım size rahatsızlık vermek değil, sadece fikir paylaşımıdır.

Herkesin fiyatı farklıdır hocam, ben de bu dediğiniz 25x fiyat çekenler içinde olduğum için belirtmek istedim.

Siz de belirtmişsiniz, işi yapabilecek olanlar sizin düşündüğünüz fiyatın 25 katını istiyor.

Yapılacak iş ile ilgili olarak belki sizin aklınızdaki fiyatta bir yanlışlık olabilirmi?

Bilirsiniz, piyasada arz talep döngüsü vardır, siz x fiyatına talep ediyorsunuz ama bu işi arz edecek kişiler 25x fiyat talep ediyor.

Belki de işin gerçek değeri sizin düşündüğünüzün 25x fiyatı olabilir

Bir de işi bilen hiç bir zaman ucuza iş yapmaz, yılların emeğine, bilgi birikimine, insanın kendisine ve mesleğine ihanettir.
Selamlar, sizinle aynı fikirdeyim zira bende hep belirttiginiz 25x rakamdan calısırım ancak benim anlatmak istedigim olay şu ;
örnegin x konuda bir web işi var bu işin piyasa fiyatı 10 TL işimiz wordpress kurulumu olsun
ben bu işi asla 10 tl ye yapmam ben bu iş için minimum 70-80 lira gibi bir fiyat cıkarırım. ortalama 2 saat uğraşacağım bu iş için saat üzerinden bir kazancım olmalı bu işle ilgileneceğim zamanı farklı seye harcasam daha çok kar edebilirim.

buradaki fiyat farkı 25x değil kalite ve profesyonnellik farkıdır.
ancak aynı iş için 450 lira fiyat verilmesi çok ayrı bir olaydır.
sadece kurulum olarak düşünürseniz aradaki haksızlıgın anlamış olacaksınız.
yoksa iş detaylandırıldıkca binlerce k ya kadar çıkar bu kurulum temasından sunucusuna kadar dokunacaksanız ucu bucagı yoktur.

piyasadaki fiyat dengesizliginin temal nedeni günü kurtaran arkadaşlar adam çin yarın kantinden 10 liraya bir tost yesem yeter düşüncesi var bunun için gün boyu makale yazabilir.

ama evi geçindiren adam bunu yapamaz yapmaz. evi geçindiren adam işi de yarım bırakmaz ama yarın tost parası için çalışan sağ tık engel kadar basit çalışır. ev geçindiren adama tekrar tekrar ulaşırsınız ama tostunu yiyene bir daha ulaşamayabilirsiniz.

başka bir örnek vermek gerekirse geçtiğimiz yıllarda yine biryazılım işi için 1200 ve 15000 tl aralıgında teklif aldım . bu işin 1k civarı etmeyecegini adımgibi bildigim işin yarım kalacagını tahmin ettigim için işi 2900 teklif veren bir arkadaşa verdim. iş tamamlandı hatta şöyleki istedigimizden fazlası kusursuz bir şekilde teslim edildi. peki 15k ödeme yapsak ne olacaktı ? aynı şeyler. işimizi yapanda firmaydı 15k teklif veren de firma ikisi de günlükçü değildi. arada olan bize olacaktı. anlatmaya çalıştıgım olay bu hocam işte.

bol kazançlar dilerim