beachturk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
piyasanın berbatlıgının temel nedeni çalışack insan olmaması.
3 aydır aranılan yazılımcı bulunmaz mı ?
bulunmuyor. onlarca görüşme, içlerinde bu adam acaba ne yapıyor merağından iletişim kuranlar, ben bu işli yapamamlar, işi alırım ama çok yogunum 3 ayda teslim ederimler, bu işi böyle değil şöyle yapalımd eyip kendine çevirmeye çalışanlar, işi hakkı ile yapabilecek potansiyelde oldugunu bildiği için normalden 25 kat fazla fiyat cekenler, bir de tüm bu olanlara ragmen fiyat bilmeyenler bütçe soranlar, aksi gibi herseyi ögrendikten sonra işi yapamayacakgını itiraf edenler.

özetle piyasa vasıfsız bir dünya personel kaynıyor. herkes bu işi alıp başkasına yaptırabilme derdinde. Yani yeni çağın en büyük hastalıgı komisyonculuk peşinde. ya da tuz salatalık denklemi gibi karmaşık koşturmacalar içerisinde.

aslında web sektöründe kimse ne yaptıgını bilmiyor tamamen karambola yuvarlanıyor. nerden ne tutturabilirsem.
Selamlar,

"işi hakkı ile yapabilecek potansiyelde oldugunu bildiği için normalden 25 kat fazla fiyat cekenler,"

Yazmışsınız hocam, amacım size rahatsızlık vermek değil, sadece fikir paylaşımıdır.

Herkesin fiyatı farklıdır hocam, muhtemelen sizin düşüncenize göre ben de bu dediğiniz 25x fiyat çekenler içinde olduğum için belirtmek istedim.

Siz de belirtmişsiniz, işi yapabilecek olanlar sizin düşündüğünüz fiyatın 25 katını istiyor.

Yapılacak iş ile ilgili olarak belki sizin aklınızdaki fiyatta bir yanlışlık olabilirmi?

Bilirsiniz, piyasada arz talep döngüsü vardır, siz x fiyatına talep ediyorsunuz ama bu işi arz edecek kişiler 25x fiyat talep ediyor.

Belki de işin gerçek değeri sizin düşündüğünüzün 25x fiyatı olabilir

Bir de işi bilen hiç bir zaman ucuza iş yapmaz, yılların emeğine, bilgi birikimine, insanın kendisine ve mesleğine ihanettir.