hocam dediğiniz şekilde 500 tl günlük ciro ile ay sonu en az 3000 tl zarar yazar o çay ocağı haberin olsun.benim bir arkadaşta sizin gibi hesaplar yaparak bir çay ocağı devralmıştı yapma etme dedim hesap ettim dedim bak bu kadar zarar yapacaksın aylık dinlemedi o daha fazla zarar etti uzunca süre devredemedi falan çok çekti
dahası 1500 e çalışacak elemandan hayır gelmez hele iki tane 1500 tl maaşlı eleman dükkanı batırır 2 eleman günlük yemek masrafı kılçıksız 30 tl tutar 1500 e çalışırım yemekte istemem diyen elemandan ise kork o kasayı yer
Sizin yorumlarınız İstanbul vs. büyük şehirler için mantıklı. Ancak doğuda pek çok yerde asgari ücretin yüksek bir maaş olduğu pek çok yer var.
Konu sahibi arkadaş doğu demiş ama hangi şehir olduğunu yazmamış.
Pek çok yerde günlük 500 TL ciro iyi bir rakam bile sayılabilir.
Diğer taraftan 10-15 bin için çay ocağı ve fotokopi işi de olabilir işler. ama lokasyon çok önemli. üniversiteye yakın yerde sadece siyah-beyaz makine ile de çok iyi iş yapılabilir. bir kaç çalışkan öğrenciden ya da hocadan notları alıp satmak bile güzel iş. yani satmak derken normalde sayfası 25 kuruşdan çekiliyorsa siz sayfası 50 kuruşdan çekeceksiniz falan.
çay ocağı işi de sanayi sitesi yada iş hanı tarzı yerlerde güzel iş yapabilir. etrafta başka ocaklar yoksa özellikle.
bir de aklıma çiğ köfte işi geldi. çok masrafı olmuyor diye biliyorum kuruluş aşamasında.