SeoBilgini adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam 3 dilim var halihazırda fakat ben dil üzerine bir şeyler yapmaktan ziyade yazılıma yönelmek istiyorum. Yapmak istediğim iş haricinde diğer işler ne kadar iyi olursa olsun bana cazip gelmiyor.



Biraz daha detaylı araştırınca Erzurum, Sivas ve Konyayı eledim. Lakin Erzurumun akademik kadrosu diğer üniversitelere kıyasla çok çok daha iyi bu yüzden kararsız kaldığım da oluyor. Şimdi listeme 2 üniversite daha eklemek istiyorum ama aklıma takılan birkaç soru işareti var. Şimdi Adnan Menderes üniversitesinde aynı bölüm benim puanımdan 13 puan daha yüksekte, Düzce Üniversitesi de 4 puan yüksekte. Sizce bunları 1. ve 2. tercih olarak yazmalı mıyım? Tutma ihtimali var mıdır?
Sınavın genel sonuçlarına bakınca tutma ihtimali yüksek duruyor hocam. Erzurum sizi şehir olarak çok zorlayabilir. Hocaların tezlerinin yanı sıra bulundukları üniversite dışında yaptıkları çalışmalara bakın mutlaka. Bu çalışmaların içerikleri de önemli tabi. Okudukları ya da görev yaptıkları üniversite zaten onlara seminer, konferans verme vb. imkanları sunacaktır. Bir amfinin boş gününe bakar. Önemli olan akademik geçmişlerinin bulunmadığı yerlerde yaptıkları çalışmalar ve literatüre kazandırdıkları.