Merhabalar, ben 12. sınıfa geçtim Sosyal Bilimler Lisesinde okuyorum. Malum üniversite sınavı çok yaklaştı 1 yıldan az bir süre kaldı ve ben ne yapacağımı hiç bilmiyorum lisede temelim yok hiç çalışmadım. Yönetim Bilişim Sistemleri istiyorum. Ne yapmalıyım? nasıl çalışmalıyım hiç bilmiyorum yardımcı olabilecek varsa lütfen yardımlarınızı bekliyorum.
Sorularım;
Yönetim Bilişmi Sistemleri Bölümünde Aç Kalırmıyım? Ve Hangi Üniversiteye Gitmeliyim?
Nasıl Ders Çalışmalıyım?
bende 2019 yks hazırlanıyorum mf öğrencisiyim. 12.sınıfa geçtim sana biraz tecrübelerimi aktarayım.
ben edebiyat görmüyorum ,mat ve fen ağırlıklı çalışmam var. ybs ea ile alıyor bildiğim kadarıyla..
matematik için başlangıçta karekök sıfır alabilirsin sana tüm konuları kavrattırır ,aynı zamanda geometri ile beraber götürebilirsin bunu. muhtemelen ikisini bitirmen tamamen anlayarak 1 ay sürecektir
bu kitaplar bittikten sonra zaten mps1-mps2 karekök matematik ve geometri alıp çöz. ardından endemik + apotemi problemler ile güzel bir cila çek tamam 35 net banko tyt matematik için.
ayt matematiği bana daha basit geliyor nedense ,tyt matematiği biraz daha cins problemler vsvss.
ayt matematik için sağlam tutman gereken konular özellikle trigonometri ,logaritma ve seriler bu üç konuyu sağlam tut. 12 sınıfta türev limit integral üçlüsüne de asılman gerekicek.
bunlar için karekök sıfır fasiküllerinden başlayabilirsin temelin yoksa..
ayt için kullandığım kaynaklar ; karekök ,matematik klubü ,teas press,ankara yayınları ,metin yayınları.
matematikten ezberi en az seviyede yapmaya bak herşeyin mantığını anla mesela trigo mu çalışıyorsun birim çember üzerinden anla nereden geldiğini illaki ezber olacak ama çok fazla yapma unutuluyor çünki...
çalışma programı olarak hemen abanma kendine eksik konularını analiz et ,çok fazla çalışma kendini sıkma ilk başta. başlangıç olarak günde iki ders çalış. konulara ağırlık ver bilmediğinin üstüne yönel...
uyku düzenini sabitle ,dikkatini dağıtıcak olan unsurlardan uzaklaş ,rahat edebildiğin bir masa ve sandalye edin ,konu çalışırken evde konsantre olamazsan bir kütüphaneye git...
eğer çözemediğin matematik sorusu olursa ben yardımcı olabilirim ulaşabilirsin bana.